Tineri suceveni implicați într-un incident cu un Taxi din municipiu


Intră acum și în grupul de

   Un angajat al unei firme sucevene de taxi este acuzat că a agresat și sechestrat doi clienți în vârstă de 17, respectiv 18 ani. Incidentul s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 23.00 când A.T, împreună cu alți trei colegi de clasă au luat un taxi din cartierul Obcini până la Club Arena Chagall, unde urmau să sărbătoreasca ziua de naștere a unuia dintre ei. “În momentul în care ne-am urcat în mașină i-am solicitat șoferului să dea drumul la aparatul de taxat, pentru că nu de puține ori s-a întâmplat să ni se ceară mai mulți bani decât face cursa. Una dintre colegele mele i-a și spus că nu-i vom da nici un ban pe această cursă dacă nu primim bon. Cum era de așteptat taximetristul nu s-a conformat ci din contră a devenit foarte agresiv. Odată ajunși în fața Casei de Cultură, i-am dat cinci lei, cât ne-a solicitat însă s-a supărat, spunând că i-am aruncat banii”, susține tânăra ocupantă a taxiului.

      Povestea se pare însă că merge și mai departe. Probabil supărat pe clienții săi, taximetristul l-a luat pe elevul rămas în față, „la o plimbare” fără ca acesta să solicite acest lucru. Iată care sunt declarațiile fetelor implicate în incident. “Am apucat să coborâm noi fetele, care stăteam pe bancheta din spate, dar nu și prietenul nostru Bogdan, care stătea în față. Când a deschis portiera să se dea jos din mașină șoferul a apăsat pe accelerație și a demarat în trombă. În acest timp Bogdan l-a sunat pe tatăl său, care l-a determinat pe șofer să-l aducă din nou la Casa de Cultură, unde îl așteptam cu toții”, mărturisește A.T. A urmat un schimb dur de replici între elevi și taximetrist. “Ca să se apere pentru că nu putea justifica în cuvinte ce a făcut m-a pocnit”, povestește una dintre victime.

     De partea cealaltă însă lucrurile stau cu totul altfel. Incidentul a fost raportat administratorului firmei de taxi, care a făcut o anchetă pentru a stabili dacă îi va desface sau nu contractul de muncă angajatului său. “Imediat după cele întâmplate șoferul m-a sunat și mi-a spus că a avut un incident. Mi-a prezentat o cu totul altă variantă, decât cea a fetei agresate. Mi-a spus că fata i-a dat două palme, înainte ca el să o pocnească, ba mai mult, clienții au vorbit urât cu el. Nu a spus nimic despre bani, aparat de taxat sau că a sechestrat ori plimbat băiatul acela prin oraș. Dacă acuzele care i se aduc se adeveresc, cu siguranță îi voi desface contractul de muncă”, a declarat Valentin Besac, administratorul firmei de Taxi.


Intră acum și în grupul de