Anca Parghel nu va muri niciodată la Câmpulung


Intră acum și în grupul de

   O stradă din municipiul Câmpulung Moldovenesc, localitatea unde s-a născut cuoscuta cântăreață Anca Parghel, va purta numele artistei. Primarul orașului de la poalele Rarăului, Gabriel Constantin Șerban, care a deplâns moartea cântăreței și a declarat la finele săptămânii trecute că Anca Parghel, a fost “un ambasador cultural al Bucovinei” și că nu a uitat niciodată locurile unde s-a născut și că întotdeauna vorbea cu pasiune despre Bucovina și de zona Câmpulung Moldovenesc.
“Este trist că o artistă desăvârșită ne-a părăsit atât de repede”, a spus Șerban.

El a mai precizat că pentru a cinsti memoria artistei, în prima ședință a Consiliului Municipal Câmpulung Moldovenesc, va propune dezbaterii un proiect de hotărâre prin care numele străzii unde a locuit Anca Parghel în oraș să poarte numele cântăreței. Anca Parghel suferea de cancer ovarian, cu care a fost diagnosticată în iunie 2008. Ea a murit vineri dimineață, la vârsta de 51 de ani, la Spitalul Județean din Timișoara, unde era internată la secția de terapie intensivă.

Anca Parghel s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, în 1957, a urmat cursurile liceului de muzică din Iași, apoi pe cele ale Conservatorului. A predat canto, pian și improvizație la liceul de muzică din Suceava, în București, la Conservator, și, începând cu 1980, a predat diferite ateliere în Belgia, Bruges, în Germania (Honnover, Ravensburg, Leipzig Conservatory, Munchen, Oldenburg), în Marea Britanie (Silsoe and Cleolaine Workshops) și în Republica Moldova (la Chișinău). Anca Parghel va rămâne în inimile celor care au iubit-o iar pentru generațiile ce vor urma va fi un simbol.


Intră acum și în grupul de