Ion Lungu și-a propus să participe la deschiderea anului școlar la 14 unități de învățământ din municipiu. El și-a stabilit un grafic orar strict

Primarul Sucevei, Ion Lungu, va încerca în acest an să înregistreze un record de participări la deschiderea anului școlar și și-a programat să meargă la 14 unități școlare.

Astfel, de  ora 8:00 până la ora 10:45 Ion Lungu va participa, din 15 în 15 minute la deschiderile anului școlar de la Școala nr.11  din Burdujeni, Școala nr.6 Burdujeni sat, Școala nr. 10 Burdujeni, Școala nr. 7 Ițcani, Școala nr. 9 Obcini, Colegiul Național „Petru Rareș”, Școala Filadelfia, Școana nr. 8 George Enescu, Liceul Alimentar, Colegiul Național „Spiru Haret”, Grădinița „Gulliver” din George Enescu și Liceul Sportiv.

Ulterior, la ora  11:10 va participa la deschiderea anului școlar la Colegiul „Petru Mușat” și de la ora 12:00 la Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei”.

Ion Lungu a anunțat în urmă cu două săptămâni că are un grafic pentru fiecare festivitate de deschidere  discutat cu profesorii și a dat asigurări că el nu va întârzia.

Întrebat dacă e normal ca elevii să aștepte cu orele pentru deschiderea anului școlar pentru a veni primarul la festivitate, Ion Lungu a răspuns că nu a întârziat și nici nu a condiționat deschiderea anului școlar de prezența sa.

 

„Nu s-a întâmplat niciodată să aștepte elevii să vin”, a declarat primarul.

El a spus că profesorii stabilesc ora la care se începe festivitatea de deschidere a anului școlar.

 

„Niciodată nu s-a întârziat școala din cauza mea”, a spus Lungu.

El a arătat că pentru a transmite un mesaj, va participa anul acesta și la festivitatea de deschidere de la Școala nr. 9 unde municipalitatea a alocat fonduri pentru mai multe investiții.

 

„Vă asigur că nu voi întârzia la nicio școală. Dacă întârzii, nu am pus condiția că dacă întârzie primarul nu se începe școala”, a mai spus Lungu.

El a mai arătat că dacă întârzie, atunci vorbește ultimul.

 

„Nu se întâmplă ca din cauza mea să stea copiii trei ore ca să vină primarul”, a conchis Ion Lungu. (T.B.)