Senatorul Virginel Iordache anunță că în noul an școlar mai mulți elevi vor primi burse după majorarea plafonului. Cererile se vor putea depune până la 1 octombrie


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a anunțat, duminică, cu o zi înaintea începerii anului școlar 2018-2019 că mai mulți elevi vor primi burse în cadrul programului social „Bani de liceu”, fiind majorat plafonul maxim pe membru de familie la 500 de lei.

”A fost majorată valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie, măsură care, în estimările Ministerului Educației Naționale, va crește semnificativ numărul potențialilor beneficiari”, a menționat Iordache.

Prin indexarea cuantumului plafonului de accesare a programului la valoarea de 500 de lei inclusiv, venit brut maxim per membru de familie, MEN estimează că numărul potențialilor beneficiari va putea crește semnificativ după ce în anul școlar 2017 – 2018, peste 33.057 de elevi au beneficiat de acest program.

El a mai spus că începând cu anul școlar 2018-2019, fiecare beneficiar al bursei «Bani de liceu» va primi pe întreaga durată a cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor prevăzute de lege, 250 lei/lună. Suma a fost indexată în ședința de Guvern (până acum se acordau 180 lei/lună).

Conform calendarului de desfășurare a programului, depunerea cererilor se face în intervalul 10 septembrie – 1 octombrie 2018 la secretariatele unităților de învățământ în care sunt înmatriculați elevii eligibili.

În acest program se monitorizează absenţele elevilor care au devenit beneficiari şi dacă se depăşeşte limita de 20 absenţe nemotivate se sistează plăţile  şi elevul respectiv pierde calitatea de beneficiar.(N.B.)


Intră acum și în grupul de