Ion Lungu, în Franța, a reînnoit Parteneriatul cu orașul Laval încheiat în 2010: După modelul Zonei metropolitane Laval am dezvoltat Zona metropolitană Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că a reînnoit Parteneriatului de colaborare cu orașul francez Laval cu care colaborează din 2010.

„Am semnat la Laval  în Franța, împreună cu primarul Françoise Zocchetto, reînnoirea Parteneriatului de colaborare între cele două orașe care a fost semnat în anul 2010”, a declarat Lungu.

Primarul a spus că acest Protocol cuprinde colaborarea în domeniile economic, învățământ, cultură și turism, protecția mediului și administrație publică locală.

„După modelul Zonei metropolitane Laval, am dezvoltat Zona metropolitană Suceava. În acești ani s-au derulat proiecte culturale, educaționale și sportive între cele două orașe”, a menționat Lungu.

Ion Lungu se află la Laval în marja turneului francez al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

El a arătat că Teatrul Muncipal „Matei Vișniec” se află la Laval unde va susține două spectacole în zilele de sâmbătă și duminică, adăugând că între cele două teatre există o bună colaborare.

„Vrem să pregătim proiecte comune pentru Sezonul Cultural România-Franța care debutează la Paris pe 28 noiembrie 2018”, a declarat Lungu.

 

El a mulțumit autorităților locale din orașul Laval, în mod special primarului pentru primirea călduroasă făcută și ospitalitatea de care au dat dovadă pe perioada șederii în orașul lor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de