Comisia de Disciplină a AJF Suceava are de lucru și la finalul turului


Intră acum și în grupul de

Ultimele etape ale turului Ligilor a IV-a și a V-a au dat și ele de „furcă” celor de la Comisia de Disciplină a AJF Suceava, fazele relativ „obișnuite” legate de eliminările pentru incidente de joc, substituiri, injurii sau altercații fiind completate de reacții neașteptate la unele meciuri de juniori și contestații neavenite, precum și de situații de absență a asitenței medcicale.

Suspendări pentru o singură etapă și penalități de câte 20 de lei, au primit Constantin Pavel de la Steaua Dumbrăveni eliminat la meciul Foresta Moldovița – Steaua Dumbrăveni, Cezar Ilie de la Unirea Boroaia eliminat la partida Unirea Boroaia – CS Gura Humorului.

Una dintre situațiile surprinzătoare discutate la Comisia de Disciplină s-a înregistrat la meciul Unirea Boroaia – CS Gura Humorului. În urma analizării evenimentelor de la această dispută, Comisia de Disciplină a AJF Suceava a hotărât să omologheze partida cu scorul de 3-0 în favoarea humorenilor pentru că formația din Boroaia a încălcat articolul 83 litera b din ROAF, oficialii formației gazdă fiind neglijenți cu schimbările efectuate încălcând și prevederile RDAJF. Unirea Boroaia a fost sancționată și cu o penalitate sportivă de 300 de lei.

Comisia de Disciplină a AJF Suceava a întâlnit o situație specială la partida dintre Voința Stroiești și Șomuzul Preutești, în urma căreia delegații ambelor echipe au introdus contestații privind utilizarea unor jucători care nu aveau drept de joc. Pentru că, în urma analizei realizate s-a constatat faptul că ele au fost nejustificate, de rea credință și neachitate, Comisia de Disciplină a AJF Suceava a sancționat cu avertisment ambele cluburi.

Pentru că nu au asigurat asistență medicală, la meciul dintre Flacăra Roșie Udești – Știința Mitocu Dragomirnei, cei de la echipa gazdă au fost sancționați cu pierderea meciului cu 3-0, antrenorul Ion Mitiuc de la formația din Udești fiind suspendat 4 etape pentru că a avut o atitudine scandaloasă față de arbitrii care au luat decizia neânceperii meciului. Antrenorul Mitiuc va trebui să plătească și o penalitate sportivă de 200 de lei.

Lipsa asistenței medicale a fost sancționată de Comisia de Disciplină a AJF Suceava și la meciul Avântul Baia – Avântul Valea Moldovei. Formația oaspete a câștigat meciul cu 3-0, gazdele urmând să achite și o penalitate sportivă de 200 de lei.

Unul dintre cele mai alarmante incidente s-a petrecut la partida de juniori Liga a IV-a dintre Bradul Vama și Avântul Frasin. La acest meci de juniori jucătorul Gavril Bercea a bruscat brigada de arbitri, jucătorii Virgil Stupu și Ciprian Țăpoi aruncând cu bulgări de zăpadă în arbitri.

Pentru  aceste incidente, jucătorii anterior menționați au fost sancționați de Comisia de Disciplină a AJF Suceava cu două etape de suspendare și penalitate sportivă de 60 de lei, respectiv câte o etapă și 30 de lei penalitatea sportivă.

Comisia de Disciplină a arbitrilor a pronunțat și ea o suspendare de 5 etape pentru arbitrul Cristian Ilie pentru nesiguranță în decizii și anularea unui gol valabil pentru Bucovina Frătăuții Noi la meciul cu Progresul Frătăuții Vechi.

Memoriul echipei Viitorul Adâncata a fost pentru 8 decembrie pentru aprofundarea cazului.


Intră acum și în grupul de