Acasă Actualitate Handbal, Liga Națională : Moș Nicolae a adus „studenților” două puncte la...

Handbal, Liga Națională : Moș Nicolae a adus „studenților” două puncte la Medgidia


Intră acum și în grupul de

CSM Medgidia – CS Universitatea Suceava    22 – 26 (9 – 13)

Chiar dacă nu a putut conta pe serviciile câtorva titulari de drept, CS Universitatea Suceava s-a întors victorioasă din deplasarea de la Medgidia, unde a dispus cu 26-22 de CSM.
„Studenții” au controlat meciul de la un capăt la celălalt și au obținut două puncte importante, ajungând pe locul 6 în Liga Naținală de handbal masculin. Înaintea partidei, tehnicianul gazdelor, Ion Crăciun, avea oarecare temeri cu privire la echipa suceveană despre care spunea că „este o formație foarte incomodă, care evoluează bine în deplasare și are jucători disciplinați ce joacă de mult timp împreună”.



CS Universitatea a avut un început perfect de meci conducând cu 3-0 și 4-1 în minutul 6. Cu zece minute înainte de încheierea primei părți a jocului, elevii lui Petru Ghervan aveau un avantaj de patru goluri (9-5) pe care l-au menținut până la intrarea la vestiare. 13- 9 a fost scorul la pauză, în favoarea universitarilor. Primele cinci minute din actul secund au consemnat un adevărat iureș al sucevenilor care s-au distanțat la șapte goluri, scor 17-10, după care a urmat o perioadă în care s-a jucat rapid, fiecare echipă reușind să puncteze. La 21-15 pentru ai noștri, medgidienii au avut o zvâcnire firavă și au punctat de trei ori la rand ducând scorul la 21-18. Când mai erau patru minute de joc, CS Universitatea avea asigurată victoria, scorul de pe tabelă fiindu-le favorabil, 24-18. Gazdele s-au grăbit să marcheze în speranța obținerii măcar a unui rezultat de egalitate însă acest lucru nu a fost posibil, scorul final fiind 26-22 în favoarea “studenților”.

“Am făcut un joc bun la Medgidia și am obținut două puncte importante. Pot spune că am controlat partida în ciuda faptului că ne-au lipsit unii jucători dar cei care au jucat au avut o evoluție bună. A fost un joc de mare angajament fizic, pe fondul unui arbitraj bun pentru un meci din deplasare. Jucătorii noștrii au făcut o risipă mare de energie și acum este foarte important să-i recuperăm în perspectiva meciului de miercuri cu UCM Reșița”, a declarat Petru Ghervan, care în urmă cu două săptămâni spunea că echipa sa își propune să obțină măcar două puncte din ultimele trei jocuri ale turului.
CS Universitatea are 12 puncte, la fel ca Steaua București și ocupă locul 6 în clasament. “Studenții” vo juca miercuri, de la ora 17, în Sala LPS, împotriva Reșiței lui Aihan Omer.

Etapa viitoare (10 decembrie 2008):
Ora 17    CS Universitatea Suceava – UCM Reșița
Ora 13    Dinamo București – CSM Oradea
Ora 17    Știința Bacău – Minaur Baia Mare
Ora 17    Pandurii Tg. Jiu – CS H&V Pitești
Ora 17    Poli Timișoara – HCM Constanța
Ora 17    Steaua București – U Transilvania Cluj
Ora 17    CSM Medgidia – HC Odorhei

Cu gândul la meciul cu Reșița

Duminică sucevenii au vizionat câteva caseta cu UCM Reșița, adversarul din penultima etapă a Ligii Naționale. Tehnicianul Universității s-a declarat îngrijorat de absențele cu care se confruntă echipa sa în vederea acestui joc în a spus că “trebuie să luptăm împotriva unei echipe foarte puternice, cu armele de care dispunem în acest moment”. Partida CS Universitatea-UCM Reșița va consemna un nou duel între secundul și principalul echipei naționale de handbal a României. “Reșița are un lot extreme de valoros. În această vară au mai adus în 7-8 jucători care ar fi fost doriți și de alte echipe de talia lor și cred că au posibilitatea de a evolua în orice sistem vor. Dezavantajul nostrum față de echipele cu care luptăm noi este că întâlnim Reșița într-un moment foarte bun pentru ei, dacă ne uităm la ultimele rezultate”, a completat Petru Ghervan.
Meciul de miercuri va fi arbitrat de brigada de arbitri maramureșeană, Marta/Hendrea.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version