Noul pod peste râul Suceava va fi construit în doi ani. Ion Lungu anunță procedurile pentru începerea investiției


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că noul pod peste râul Suceava va fi construit în doi ani și a precizat care sunt procedurile pentru începerea investiției care ar urma să fie finanțată din creditul aprobat de Consiliul Local.

El a spus că s-a finalizat studiul de fezabilitate pentru noul pod peste râul Suceava, iar, în total, investiția este de 5,16 milioane de lei plus TVA, din care 4,4 milioane de lei reprezintă construcții-montaj.

Lungu a anunțat că va propune Consiliului Local Suceava aprobarea indicatorilor tehnico-economici astfel încât să se înceapă procedura de licitație pentru proiectare și achiziție în același pachet.

Primarul a arătat că execuția și proiectarea vor fi acordate aceluiași operator pentru că, în caz contrar, la o lucrare așa de mare, din experiența trecută, sunt veșnice probleme în care se ceartă executantul cu proiectantul.

„Voi cere să facem execuția și proiectarea la un loc ca să demarăm acest proiect important pentru orașul nostru”, a spus Ion Lungu.

Lungimea noului pod peste râul Suceava va fi de 104,4 metri cu șapte metri lățime deschidere auto și va fi prevăzut cu trotuare de 1,5 metri.

Investiția este inclusă la finanțare prin creditul aprobat de Consiliul Local și care va putea fi folosit din anul 2019.

Lungu consideră că acest pod este  foarte important pentru oraș, pentru fluidizarea traficului în zonă mai ales că, cu toate măsurile luate în zona comercială sunt momente când tot este aglomerat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de