Urmărire în trafic, la Marginea, pe o distanță de 15 km, pentru prinderea unui puști de 17 ani care conducea mașina unui prieten

Un tânăr de 17 ani, din orașul Vicovu de Sus, este cercetat de polițiști după ce a condus mașina unui prieten, fără să aibă permis.

Potrivit Poliției Județene Suceava, marți, 11 septembrie a.c., la ora 10.45, în timp ce acționa pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune pe o distanţă de 15 km, reușindu-se blocarea vehiculului.

„Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un minor de 17 ani, din orașul Vicovu de Sus, ocazie cu care, în interiorul vehiculului a fost identificat și proprietarul autoturismul, un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate”, a precizat Poliția Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Astfel, s-a întocmit dosar penal, minorul de 17 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 21 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)