Acasă Actualitate Handbal, Campionatul European : România trece și de Danemarca și termină grupa...

Handbal, Campionatul European : România trece și de Danemarca și termină grupa cu punctaj maxim


Intră acum și în grupul de

Danemarca – România 25-27
Naționala feminină de handbal a disputat duminică seară un nou meci la Campionatele Europene de la Skopje. În fața Danemarcei, fetele aveau nevoie de o victorie pentru a termina grupa pe locul întâi în grupă. Deși calificate înainte de acest meci pentru faza următoare, un rezultat bun ar fi adus România mai aproape de o medalie. Statistica de până la acest meci arăta că rezultatele foarte bune din atac erau susținute de o apărare forte, adevăratul atu al României.

Aceste avantaje nu mai fost prezente în prima jumătate de oră din meciul cu Danemarca. După un început echilibrat, se pare că danezele au reușit să citească faza de atac a României. În plus, la aceasta se adaugă faptul că româncele nu au mai reușit să blocheze aruncările danezelor.
După un scor ce a mers umăr la umăr cu diferențe ce nu săreau de un gol, România reușește la jumătatea reprizei să se distanțeze la 3 goluri diferență 7-4, dar doar două minute mai târziu, danezele egalează la 7. România reușește să preia din nou conducerea, însă este egalată din nou la 9, pentru ca finalul primei reprize să găsească România în dezavantaj de 3 goluri. Danemarca – România 13-10.
Echipa Danemarcei a impresionant prin pragmatism și forță, stând foarte bine pe picioare, au avut scheme clare și repuneri rapide, în forță.



În debutul reprizei a doua, România primește un nou gol, diferența fiind de 4 goluri. România s-a aflat în permanență în căutarea egalării și reușește acest lucru la 18-18, în minutul 44 de joc. Iar două minute mai târziu, trece la conducere la diferență de două goluri, 21-19.
Emoții mare pentru tricolore la scorul de 22-19, portarul României, Paula Ungureanu , alunecă și se accidentează, fiind transportată cu targa de pe teren, cu dureri mari la genunchi.
Urmează momente grele pentru națională, care se vede egalată la 23, cu puțin ajutor din partea arbitrilor, foarte generoși cu eliminările pentru romance și întârzieri în a observa câteva faulturi ale danezilor. Cu două minute înainte de final, Danemarca face faza ofensivă cu un om în plus, portarul fiind înlocuit cu un jucător de camp însă rezultatul final este 25-27. O victorie mare cu o echipă triplă campioană olimpică și triplă campioană europeană, dar și mondială. O horă de final pentru echipa României. Poate cea mai importantă victorie de la acest campionat, România demonstrând că poate și merită să obțină o medalie.

Cristian Gațu: “Sunt mândru că avem o asemenea echipă”

Președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, s-a declarat extrem de fericit la finalul partidei pe care România a câștigat-o, scor 27-25, cu Danemarca. “Nu mai pot de bucurie. Victoria de astăzi a fost cea mai grea, din punctul meu de vedere o adevărată finală de Campionat European. Sunt fericit și mândru că avem o asemenea echipă”, a declarat Gațu, care le-a remarcat pe Lecușanu și Amariei. “Când s-a terminat meciul am fugit în teren să le pup pe toate fetele!”, a mai spus Cristian Gațu.
În urma acestui rezultat, România s-a calificat cu punctaj maxim în grupa principală I, unde va juca, în ordine, cu Spania, Ucraina și Norvegia. Reprezentativa tricoloră a obținut șase puncte din cele trei partide cu Ungaria (27-21), Franța (30-25) și Danemarca (27-25). Luni, naționala va pleca spre Ohrid, unde marți va debuta în compania Spaniei.

Programul grupei I este următorul:

9 decembrie
România – Spania
Danemarca – Norvegia
Ungaria – Ucraina
10 decembrie
România – Ucraina
Ungaria – Norvegia
Danemarca – Spania
11 decembrie
Danemarca – Ucraina
Ungaria – Spania
România – Norvegia

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version