Produse de post cu abateri, găsite pe rafturi de inspectorii OJPC


Intră acum și în grupul de

Produsele de post s-au aflat zilele trecute în atenția inspectorilor suceveni ai  Protecției Consumatorilor, care au verificat nu mai puțin de o tonă de produse de acest gen scoase la vânzare de 36 de operatori economici din județ, control ce a fost urmat de aplicarea a 37 de amenzi contravenționale în valoare totală de 124.600 de lei. Inspectorul-șef adjunct al Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor – OJPC, Elena Oanea, a exemplificat cu societatea „AGRO COMPANY” Deva, ce are punct de lucru în Pătrăuți, și a fost amendată cu 4.000 de lei, pentru acțiune înșelătoare. Ea a explicat că pe lângă proteina vegetală din soia, amidon de cartofi și ulei vegetal, în lista de ingrediente a produsului „PATE DE CIUPERCI” distribuit de „AGRO COMPANY”  apărea și componenta aromă de ciuperci. Aceasta a menționat că potrivit unei hotărâri guvernamentale din 2002, dacă un ingredient este accentuat la etichetare prin cuvinte, sau când ingredientul conferă caracteristici specifice alimentului, este obligatorie înscrierea pe etichetă a cantității acestuia, exprimată în procente.

“Or, în cazul produsului de la AGRO COMPANY, nu numai că nu era specificată cantitatea în procente a ingredientului ciuperci, ci aceasta nu se regăsea deloc în lista de ingrediente”, a afirmat Elena Oanea.

Inspectorii OJPC au controlat și “DEFEL COM” Suceava, cu punct de lucru în Rădăuți, unde au depistat la comercializare cremvurști vegetali cu aspect organoleptic necorespunzător. Cremvurștii în cauză erau produși de firma “KILLER” SRL Horodnic. Ambele firme au fost sancționate cu amenzi în cuantum total de 7.000 de lei.

Alte nereguli depistate de inspectorii OJPC Suceava au fost produse expirate, fără denumirea producătorului, ingredientelor sau gramajului pe etichetă sau lipsă prețuri.
 


Intră acum și în grupul de