Municipiul Suceava, partener cu Torino, Katowice, Lille și Hamburg într-un proiect de eficiență energetică. Harșovschi: Dezvoltărm un set de recomandări și acțiuni pentru definirea unui model de oraș cu emisii reduse de CO2


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava este partener cu orașele Torino, Katowice, Lille și Hamburg într-un proiect de eficiență energetică, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi.

El participă, la Hamburg, în Germania, la o noua etapă a programului MOLOC – „Low carbon urban morphology”.

În acest proiect Suceava are ca parteneri în acest proiect de eficiență energetică orașele Torino – Italia, Katowice – Polonia, Lille – Franța și Hamburg – Germania.

„Obiectivul proiectului este acela de a dezvolta un set de recomandări şi acţiuni astfel încât reducerea emisiilor de dioxid de carbon să nu se rezume doar la oferirea de exemple de bune practici, ci la identificarea de soluţii de reducere a emisiilor de dioxid de carbon aplicabile în planificarea urbană, identificarea de noi măsuri financiare viabile care pot fi utilizate de autorităţile locale în procesul de implementare a măsurilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon,  definirea unui model de ,,Oraş cu emisii reduse de CO2”.”, a spus Harșovschi.

Potrivit acestuia, municipiul Suceava poate fi un exemplu de bună practică, ținând cont că deja a implementat proiecte de eficiență energetică prin care se realizează reducerea de emisii de carbon cum ar fi mașini și biciclete electrice, puncte de încărcare, schimbarea iluminatului cu unul modern, cu led-uri și autobuzele electrice care urmează a fi achiziționate.

Viceprimarul a subliniat că bugetul proiectului este de 178.015 euro, din care doar 2% reprezintă contribuţia aferentă municipiului Suceava. (T.B.)


Intră acum și în grupul de