Nechifor, scârbit de politica propriului partid


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, ales deputat în colegiul Fălticeni, a declarat, luni, că în funcție de modul în care se va constitui majoritatea din Parlament, este posibil să renunțe atât la mandatul de europarlamentar cât și la cel de deputat în Parlamentul României.

Nechifor a spus într-o conferință de presă că va putea opta pentru calitatea de europarlamentar în termen de 30 de zile de la validarea în funcția de deputat și că va decide dacă va renunța la Parlamentul European în funcție de cum se va forma majoritatea parlamentară. „Sper să nu fiu nevoit să plec din Parlamentul României, prea scârbit de ceea ce se întâmplă în țară. N-aș vrea să renunț la mandatul de deputat pentru că cetățenii și-au pus încrederea în mine și o să mă bat în Parlamentul României pentru ca România să fie guvernată așa cum trebuie, dar în condițiile în care componentele socialiste din programul nostru de guvernare nu vor fi luate în calcul de nimeni, este posibil să renunț la mandat. Va fi un caz extrem, dar este și acesta în discuție”, a explicat Nechifor.

El a arătat că PSD poate să își impună o parte a programului de guvernare chiar și din opoziție și că a demonstrat acest lucru în ultimii doi ani. Eurodeputatul PSD de Suceava a evitat să dea mai multe explicații, dar a precizat că în funcție de ceea ce se întâmplă pe scena politică este posibil să renunțe atât la mandatul de europarlamentar cât și la cel de deputat în Parlamentul României. „Lichidarea la Bruxelles nu va fi făcută până când nu există o chestiune clară, cel puțin până pe 15 decembrie. Nu aș vrea să recurg la acest gest, va fi unul de ultimă decizie politică, dar dacă simt că România nu poate să meargă pe un drum european, cu siguranță mă gândesc dacă mai rămân și în Parlamentul European”, a mai declarat parlamentarul sucevean. 

 


Intră acum și în grupul de