Baschet : Chinezul Sun a debutat pentru Los Angeles Lakers


Intră acum și în grupul de







Internaționalul chinez Sun Yue a evoluat pentru prima dată într-un meci oficial din NBA, pentru Los Angeles Lakers, înscriind patru puncte în victoria obținută de echipa sa, 105-92, în meciul cu Milwaukee Bucks. Bryant a condus topul marcatorilor, cu 20 de puncte, iar Derek Fisher a contribuit și el cu 19 puncte pentru Lakers, care a condus de la un capăt la celălalt partida.

Sun a fost primit călduros de mulțimea de la Staples Center când a intrat pe teren cu 5:14 minute înainte de final. Sun, al cărui sezon de debut a fost marcat de febră glandulară și o accidentare la picior, a fost trecut pe foaia de joc pentru prima dată doar pentru că Luke Walton s-a îmbolnăvit. Chinezul a aflat cu puțin timp înainte de startul partidei că se va echipa pentru respectivul meci. Sun a jucat puțin peste cinci minute și a înscris 4 puncte, reușind 2 din 3 aruncări, faultând de patru ori și cedând posesia în două faze de atac.

Sun, un conducător de joc de 2.06 metri a fost selectat inițial de Lakers în runda a doua a draftului din 2007, însă nu a primit niciun contract sau o invitație pentru cantonamentul din acel an. În vârstă de 23 de ani, internaționalul chinez a semnat totuși în august un contract pe doi ani cu Lakers, după ce a avut o medie de 6,8 puncte și 2,5 pase decisive pentru China, la Jocurile Olimpice de la Beijing.


 


Intră acum și în grupul de