RAR – principalul vinovat pentru timpul pierdut de șoferii suceveni cu mașini second-hand


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreședintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că în calitate de deputat va propune ca aplicarea noii taxe de înmatriculare să fie făcută doar pentru mașinile achiziționate după data de 15 decembrie, indiferent dacă verificarea RAR s-a făcut după intrarea în vigoare a taxei de înmatriculare. „Trebuie să arătăm că în România există predictibilitate și că România își respectă cetățeanul”, a spus Nechifor.

El a acuzat autoritățile că întârzie verificarea autovehiculelor de mâna a doua la RAR pentru ca să se ajungă ca cei care și-au cumpărat mașini de mâna a doua să plătească taxa mărită. Prim-vicepreședintele PSD Suceava a declarat că taxa de înmatriculare pentru mașinile de mâna a doua trebuie plătită doar pentru cele achiziționate după 15 decembrie și nu după ce acestea sunt verificate de RAR.

Nechifor a arătat că pentru autovehicule achiziționate deja, programările la RAR sunt făcute pentru începutul anului viitor, iar cei care și-au cumpărat mașina înainte să fie reintrodusă taxa de înmatriculare vor fi obligați să achite sume foarte mari, deși legea nu este retroactivă. „Mulți români și-au investit banii într-o mașină de mâna a doua, au cumpărat-o ținând cont de legislația existentă, dar situația a fost complicată de faptul că verificările la RAR se fac greu”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de