Eveniment sportiv de excepție la Horodnic de Sus


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la nașterea celei mai mari personalități a comunei Horodnicu de Sus, scriitorul Teodor C.Grosu, cunoscut sub pseudonimul Iulian Vesper, Primăria din localitate, Consiliul Local, Căminul Cultural și Asociația Sportivă a școlii cu clasele I – VIII „Iulian Vesper” au organizat o interesantă competiție de tenis de masă.
Concursul la care au participat iubitori ai sportului din Rădăuți, Bivolărie, Marginea, Straja, Satu – Mare, Siret, Voitinel, Dornești, Volovăț, Gălănești, Suceava, Botoșani și Republica Moldova s-a disputat pe șase mese noi, arbitrajul fiind asigurat de o parte dintre sportivii participanți dintre rândul cărora s-a remarcat în mod deosebit doamna Tamara Sbiera.

Concursul de tenis de masă desfășurat sub titulatura de Cupa „Iulian Vesper” s-a disputat la masculin pe 7 categorii de vârstă, iar la feminin pe două categorii de vârstă.
La categoria 6 – 10 ani cel mai bun a fost Constantin Nițuleac de la Grupul Școlar nr.5 Rădăuți, pe locurile II și III clasându-se Costel Scripcariuc de la Școala Satu – Mare și Daniel Ursulean de la Școala Straja.
La categoria 10 – 14 ani pe prima poziție a clasamentului final s-a situat Florin Ursulean de la Școala Straja, pe podiumul de premiere urcând și Ionuț Grijincu de la Școala „Iulian Vesper” Horodnic de Sus și Adrian Balan de la Școala Satu – Mare.

Competiția categoriei 14 – 20 de ani a revenit lui Cătălin Duceac din Botoșani, pe locurile II și III situându-se în ordine Daniel Bârsan de la Școala Satu – Mare și Andrei Hâj de la Școala Volovăț.
La categoria 20 – 30 de ani cel mai bun s-a dovedit a fi Mihai Țigănuș din Rădăuți, el fiind urmat în clasamentul final de Iulian Popescu din Horodnic de Jos și Gabriel Nemțoi din Suceava.
La categoria 30 – 40 de ani s-a impus Vasile Ursulean din Straja, pe locurile II și III clasându-se Ioan Ilieș din Rădăuți și Nicolae Roșca din Gălănești.

Concursul de la categoria 40 – 50 de ani a revenit lui Cornel Zubaș din Bivolărie, pe locurile II și III situându-se Jenică Donisan din Dornești și Mirel Olenici din Horodnic de Jos.
La categoria peste 50 de ani în competiție au participat 6 sportivi, cel mai bun dovedindu-se a fi Paul Ciubotaru din Rădăuți, pe pozițiile a II-a și a III-a a clasamentului final clasându-se în ordine Ștefan Costiuc din Siret și Gheorghe Onica din Horodnic de Sus.
La feminin competiția de tenis de masă desfășurată sub egida „Iulian Vesper” s-a disputat la două categorii de vârstă, 6 – 10 ani și 10 – 14 ani. la categoria 6 – 10 ani pe primul loc în clasamentul final s-a clasat Naomi Bădeliță, ea fiind secondată de Alisa-Alexandra Moroșan și Alina Rusu toate trei de la Școala „Iulian Vesper” din Horodnic de Sus.

La categoria 10 – 14 ani la feminin competiția a revenit lui Laura Plaiu de la Școala Bivolărie, ea fiind urmată în clasamentul final de Mirela Cazaciuc de la Școala „Gheorghe Popadiuc” din Rădăuți și Mirela Mafteian de la Școala nr.2 Marginea.
Domna Tamara Sbiera a fost singura participantă la categoria 40 – 50 de ani și a cucerit toate cele trei medalii puse în joc.
Supercupa „iulian Vesper” a opus probabil cei mai buni jucători, Mihai Țigănuș din Rădăuți învingându-l pe Vasile Ursulean din Straja.

Concursul de tenis de masă disputat sub egida „Iulian Vesper” a beneficiat și de sprijinul câtorva sponsori, firmele „Electro Top” Rădăuți, AXXA, abator Killer și de ajutorul câtorva oameni de suflet Dumitru Onica, Daniel Duceac, Nelu Bădeliță, Ana Grab, Ioan Secrier, Dumitru Tcaci, Ilie Uhliuc, Dorel Luță, Ionel Popescu și s-a bucurat de ăntreg sprijinul primarului din Horodnic de Sus, Gheorghe Sbiera.
La finalul competiției tenisistice „Iulian Vesper” aflată la prima ediție toți participanții au primit dulciuri și răcoritoare și s-au putut „desfășura” ăn cadrul unei mese festive. Cei care au urcat pe podiumul de premiere au fost răsplătiți cu diplome, cupe și medalii din partea Direcției pentru Sport Suceava.


Intră acum și în grupul de