Handbal, Liga Națională : „Studenții” susțin ultimul examen pe teren propriu


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – UCM Reșița, miercuri , ora 17, sala LPS

Ajunsă pe locul 6 în clasamentul Ligii Națioale după victoria de la Medgidia, CS Universitatea întâlnește miercuri, de la ora 17, în sala LPS, una dintre formațiile de temut din handbalul autohton, UCM Reșița.
Partida, care constituie și un veritabil duel între tehnicienii Petru Ghervan și Aihan Omer, secundul și principalul echipei naționale a României, reprezintă ultima apariție a „studenților” în fața propriului public, în acest an. CS Universitatea va juca în etapa a XIII-a, ultima a turului, în deplasare la HC Odorhei.

Reșița lui Omer vine la Suceava din postura de ocupantă a locului trei, la doar un punct de liderul HCM Constanța. Cu un lot întărit considerabil în vară când au fost aduși Marian Filip, Martin Prachar, Michal Kraus, Yan Vizbovskyy, Evaggelos Schjolin, Nenad Damjanovic sau Claudiu Stan, oaspeții sunt favoriți cerți ai meciului de astăzi. Achizițiile severinenilor se adaugă deja mai vechilor cunoștințe printre care se regăsesc și cei patru suceveni, Ghiță Irimescu, Mihai Rohozneanu, Mihuț Pancu și Florin Ciubotariu, primul fiind și golgheterul echipei, cu 50 de goluri marcate.

De asemenea, din tabăra reșițeană nu va lipsi uriașul Bojan Butulija. Autor a 49 de goluri în acest sezon, Butulja nu a uitat de accidentarea suferită la meciul de la Suceava, în sezonul trecut și vrea răzbunarea.
În tabăra universitarilor este liniște și optimism însă, din păcate, Petru Ghervan se confruntă cu probleme serioase de lot. Iulian Andrei, Marius Ignat, Cristi Bursuc și Leonard Bibirg sunt incerți pentru acest joc. „Chiar și așa trebuie să luptăm pentru a obține un rezultat pozitiv. Vom încerca să reușim asta prin mijloacele de care dispunem. Intâlnim o echipă foarte puternică, o grupare ce trece și printr-un moment prielnic însă noi ne dorim să repetăm evoluția de la Medgidia. Sper că vom reuși să ne mobilizăm așa cum trebuie iar la final să fim mulțumiți de jocul prestat și de rezultat” a spus Ghervan.

Partida dintre CSU Suceava și UCM Reșița va fi arbitrată de brigada maramureșeană Marta/Hendrea. Întâlnirea va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Plus TV și TVR 3. Organizatorii spun că la finalul meciului va avea loc o tombolă al căeri premiu va fi un televizor color, oferit de TVR Iași.


Intră acum și în grupul de