Taxa de poluare auto triplată se încasează deja


Intră acum și în grupul de

Taxa de poluare auto triplată se plătește deja, cu o săptămână mai devreme decât anunțase inițial Guvernul. Șoferii au descoperit asta marți dimineață, când casierii administrațiilor financiare din țară le-au cerut mai mulți bani. Oamenii s-au înghesuit încă de la prima oră să plătească taxa sperând să se încadreze în termenul de 15 decembrie, anunțat de Executiv. Actul normativ, care prevede triplarea taxei auto, a fost deja publicat, deși intrarea sa în vigoare a fost anunțată pentru 15 decembrie și fără ca guvernul să fi primit vreun răspuns din partea Comisiei Europene.

Opinia oficialilor CE era necesară pentru intrarea în vigoare a acestei măsuri, în contextul în care în urmă cu aproximativ un an taxa a fost identică pentru mașinile second-hand. Atunci oficialii de la Bruxelles au calificat drept discriminatorie taxa auto. Până la primirea unui răspuns oficial, cei care vor să-și înmatriculeze mașina zilele acestea trebuiau să aibă mai mulți bani în buzunar.
Guvernul a decis, săptămâna trecută, majorarea de până la trei ori a taxei auto pentru autoturismele second-hand și pentru cele care au motoare mai noi decât euro 4. Anterior, Executivul decisese suspendarea, până în decembrie 2009, a taxei pentru autoturismele noi cu motoare mai mici de 2.000 de centimetri cubi.
La Suceava, din data de 24 noiembrie Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava are o nouă locație, Iulius Mall. Instituția va avea aici peste 600 mp, în două locații, cea mai mare parte urmând să deservească activități cu publicul. Potrivit comisarului Florin Chiaptanaru, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, numărul de ghișee la care se lucrează acum este de zece, față de șase, câte erau în vechiul amplasament. Acesta mai menționează că numărul ghișeelor de lucru cu publicul poate crește până la 15, dar totul depinde de suplimentarea numărului de angajați.
Programul de lucru va fi 8.30-16.30, iar în zilele de miercuri și joi orarul se prelungește până la ora 18.30.

 


Intră acum și în grupul de