Pure speculații despre lucruri ce se vor întâmpla la Suceava


Intră acum și în grupul de

       E frumos și bine la PSD Suceava. Băieții mai vechi sau mai noi prin partid au aflat vestea că PSD e pe cale să guverneze și   s-au năpustit la sediu cu bucuria în suflet. Printre social-democrați, circulă vorba că nu contează dacă ai pierdut alegerile la Suceava, important este că numești prefectul. Conferința de presă a liderului social-democrat sucevean Gavril Mîrza de marți a fost pur și simplu delicioasă. Vi-l mai amintiți pe Mîrza, cel din campanie care tuna și fulgera la adresa „mișeilor” și „tâlharilor” din PD-L Suceava? Eu da. Spunea bine pe vremea aia. 

Ei bine, marți, domnul Mîrza a început să facă filosofie și să ne explice cum e să nu spui niciodată … niciodată în politică. Și cum e să fii în barcă cu dușmanul politic declarat pe viață, Gheorghe Flutur. Sau în mocăniță, luați-o cum vreți !!! Domnia sa a fost de o sinceritate debordantă și a spus franc că în județele unde PD-L are președinte de Consiliu Județean, PSD va pune prefect și invers. Asta în condițiile în care în lege se spune clar că funcția este apolitică. 

Trecând peste acest minor aspect este interesant cine și cum se va gudura pe lângă Gavril Mîrza pentru a prinde postul acesta. Surse din PSD susțin că cei care au făcut parte din „echipa” de candidați la generale, au mari șanse să intre în hora prefectului. E vorba în primul rând de Constantin Huțanu, fost primar de Dorna, Corneliu Popovici și Ovidiu Donțu. Cele mai mari șanse dintre cei trei ar trebui să le aibă Donțu, mai ales că și are solide cunoștințe juridice și știe cu ce se mănâncă funcția. Acum lucrurile pot fi interesante și dintr-o altă perspectivă. Mîrza a anunțat că PSD va avea ministru de finanțe. 

E clar în cazul acesta că, pentru Petrică Ropotă, actualul șef al Finanțelor județene nu se anunță zile frumoase. Scandalul de câteva luni dintre el și Mîrza, când acesta era președinte al Consiliului Județean Suceava este celebru. Motiv pentru care va fi greu de menținut Ropotă la Finanțe. Dar Flutur îl vrea acolo și știe el de ce. Și atunci cum facem? Facem așa: pleacă Ropotă de la Finanțe, dar vine prefect și ca să facem în așa fel încât toți să fie fericiți la Finanțe revine Dan Fîrțescu. Dacă vi se pare un plan plauzibil, vă rog ca imediat după ce se va fi și întâmplat să nu mă întrebați de unde am știut! 

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de