Cherestea în valoare de aproape 20.000 de lei confiscată la Cornu Luncii pentru că era transportată ilegal. Garda Forestieră Suceava vrea să afle de unde provenea lemnul


Intră acum și în grupul de

Un transport de cherestea depistat duminică la Cornu Lucii de comisarii Gărzii Forestiere Suceava avea cu 28 de mc de cherestea mai mult decât cel înscris în documentele de însoțire.

Astfel, potrivit inspectorului șef al GF Suceava, Mihai Gășpărel, duminică Garda Forestieră Suceava a efectuat mai multe verificări ale circulației materialelor lemnoase pe drumurile publice și forestiere.

Astfel, în jurul orelor 12:00, în zona Cornu Luncii, cu sprijinul organelor de poliție un autocamion care transporta material lemnos expediat din comuna Frumosu. După măsurarea materialului lemnos s-a constatat că volumul real transportat este mult mai mare decât cel înscris în documentele de însoțire.

Materialul lemnos transportat în plus, respectiv 28 mc cherestea, cu o valoare de 18.683 lei, a fost confiscat și predat în custodie.

Totodată, a fost aplicată o amendă de 6000 lei conducătorului autocamionului.

Garda Forestieră Suceava a demarat deja verificările în scopul identificării provenienței materialului lemnos transportat ilegal, a menționat Gășpărel. (N.B.)


Intră acum și în grupul de