Grupa C : Răzbunarea lui “Il Luce”


Intră acum și în grupul de

FC Barcelona – Șahtior Donețk   2 – 3
I-a luat lui Mircea Lucescu 35 de ani de încercări ca jucător și antrenor, iar în etapa a șasea a grupei C din Liga Campionilor tehnicianul român a reușit să obțină prima victorie într-un meci oficial în Spania, după ce Șahtior Donețk a profitat din plin de lipsa de experiență a jucătorilor Barcelonei și a obținut o victorie memorabilă, scor 3-2.
Dorința lui Josep Guardiola de a da o șansă și jucătorilor tineri a costat liderul din La Liga parcursul fără înfrângere în grupa C, două goluri din partea lui Olexandr Gladkiy și reușita lui Fernandinho anulând golurile marcate de Sylvinho și Sergio Busquets. Barca s-a avântat în atac toată seara, dar Șahtior a lovit perfect pe contraatac, beneficiind totodată și de o evoluție solidă din partea portarului Andrei Piatov.
Șahtior poate că a fost eliminată din Liga Campionilor, dar cele opt goluri înscrise în ultimele două partide le vor da încredere ucrainenilor pentru participarea în Cupa UEFA. “Poate fi considerată o răzbunare această victorie. Încă mai țin minte prima manșă de la Donețk”, a declarat Mircea Lucescu, amintind de o lipsă de fair-play a spaniolilor.
 
FC Basel – Sporting Lisabona       0 – 1
În cealaltă partidă a grupei, Sporting Lisabona a sărbătorit calificarea în optimile Ligii Campionilor cu o victorie la limită, scor 1-0, la Basel. Yannick Djalo a înscris singurul gol al meciului în prima repriză, împotriva unei formații elvețiene care a obținut doar un punct în șase partide.
 
Clasament
1        Barcelona      13p
2        Sporting        12p
3        Șahtior         9p
4        FC Basel       1p
 


Intră acum și în grupul de