“Scrierea proiectelor în context Tineret în Acțiune”, modul de formare la Universitatea Suceava


Intră acum și în grupul de

  Asociația Studenților de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor FIRESC organizează în zilele de 13,14,15 decembrie, în sala D101 a Facultății de Inginerie Electrică și Știinta Calculatoarelor modulul de formare “Scrierea proiectelor în context Tineret în Acțiune”.  Cursurile acestui modul se vor desfășura cu sprijinul Universității “Ștefan cel Mare” și a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale prin programul “Youth in Action” și-l vor avea ca formator pe Claudiu Nanea, care face parte din rețeaua națională de formatori “Tineret în Acțiune”.
 
Aceste cursuri se desfășoară la nivel național, în toate orașele țării în care se oferă condițiile bunei organizări și în care se găsesc formatori de tineret dornici de a accesa fonduri europene prin acest program. Vor participa la acest curs un număr de  15 persoane selectate în baza unui formular de înscriere transmis în urmă cu trei săptămâni pe toate forumurile de discuții de tineret. La sfârsitul trainingului se va atesta participarea printr-o diplomă cu însemnele programului.

Cursurile se vor desfășura între orele 9:00 – 17:00, cu câte 2-3 pauze de cafea și o pauză de masă.

 Pot participa la acest modul de formare lucrători de tineret, coordonatori de proiecte, voluntari, membrii ONG,  membri ai unor grupuri informale de tineri, reprezentanți ai instituțiilor publice implicate nemijlocit în lucrul cu tinerii.

La sfârșitul acestui modul de formare, participanții vor putea să elaboreze, planifice și să scrie proiecte eligibile în cadrul programului "Tineret în Acțiune"; să folosească structura/formatul unei cereri de finanțare specifice programului "Tineret în Acțiune"; să utilizeze cadrul non-formal și informal al programului "Tineret în Acțiune" pentru inițierea de activități specifice, respectând valorile promovate de acest program european.

"Tineret în Acțiune" este programul comunitar care pune în practică cadrul legal de susținere a activităților de învățare non-formală pentru tineri și vine în continuarea programului de Tineret ce va fi implementat în perioada 2007- 2013, cu un buget total de 885 milioane de Euro. Pentru România este alocat un buget de aproximativ 3 milioane Euro anual.

FIRESC este o organizație de tineret care în decursul acestui an s-a implicat în nenumărate proiecte locale și internaționale dintre care amintim “Hard  & Soft”– concurs internațional cu echipe din China, Franța, Serbia și “Microsoft Imagine Cup” – faza națională desfășurată în 2008 la Suceava.

Acest eveniment se va realiza cu sprijinul rectorului Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, Adrian GRAUR, și a decanului Facultății de Inginerie Electrică, Ștefan Gheorghe PENTIUC.

 


Intră acum și în grupul de