Handbal, Campionatul European : România eliminată la Euro


Intră acum și în grupul de




 

Romania – Norvegia          31 – 37

Așa cum declara și Carmen Amariei, România și-a făcut singură viața grea cu ocazia înfrângerii din meciul cu Spania, iar fetele lui Radu Voina nu au reușit să repare greșeala din acel meci în fața liderului grupei, Norvegia. “Tricolorele” au pierdut meciul cu favorita turneului, scor 31-37, și au ratat astfel calificarea în semifinalele Campionatului European din Macedonia.

România a avut soarta calificării în propriile mâini, după ce Spania a învins Ungaria în ultimul meci al grupei. “Tricolorele” aveau nevoie de un punct, pentru a merge mai departe, însă Norvegia nu a avut milă deloc de elevele lui Voina și s-a impus fără probleme.

Pentru România au punctat: Cristina Neagu (7), Valentina Elisei Ardean (6), Oana Manea (4), Adina Meiroșu (4), Narcisa Lecușanu (3), Melinda Geiger (3), Carmen Amariei (3) și Camelia Balint (1).

România va juca astfel finala pentru locurile 5-6 cu Croația, în timp ce Spania se alătură Norvegiei, Rusiei și Germaniei în semifinalele competiției. Norvegia va juca sâmbătă cu Rusia, iar Spania cu Germania.

 

Grupa I principală

1        Norvegia       9p

2        Spania          6p

3        România       6p

4        Danemarca    3p

5        Ungaria         3p

6        Ucraina         3p

 

Grupa a II-a principală

1        Germania      9p

2        Rusia           7p

3        Croația         4p

4        Suedia          4p

5        Macedonia     4p

6        Belarus         2p


Intră acum și în grupul de