Adomnicăi: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei. Execuția lucrărilor ar dura nouă luni


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, marți, că a fost  emis ordinul de începere a lucrărilor pentru varianta de ocolire Suceava, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași.

Conform ordinului, execuția lucrărilor va începe la data de 1 octombrie 2018, având prevăzută o durată de 9 luni, menționează prefectul.

 Ordinul de execuție a  lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei are ca bază acordul contractual încheiat, la data de 24 august 2018, cu asocierea de firme câștigătoare a licitației, proiectul tehnic și autorizația  de construire nr. 90 din 15 noiembrie 2011.

Contractul încheiat cu asocierea de firme are o valoare de 61.265.774,05 lei, fără   TVA, precizează sursa citată.

“Așa cum am declarat la începutul anului 2018, referitor la lucrările de execuție la centura Sucevei, s-a  respectat întocmai calendarul prevăzut. Conform acestuia, s-a parcurs procedura de achiziții și s-a așteptat rectificarea bugetară pentru a fi asigurată  sursa de finanțare.  La data de 24 august 2018 a fost încheiat contractul de atribuire a lucrărilor cu asocierea de firme câștigătoare a licitației, iar astăzi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi.

Lucările la șoseaua de centură a municipiului Suceava au fost începute în urmă cu 11 ani.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de