Asocierea Diasil-Ritmic se va ocupa în următorii 12 ani de salubrizarea din municipiul Suceava. Noul contract pune accentul pe colectarea selectivă


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferință de presă, că a fost semnat contractul pentru salubrizarea menajeră din oraș.

Primarul a spus că noul contract a fost încheiat pe o perioadă de 12 ani, asocierea Diasil-Ritmic fiind declarată câștigătoare a licitației pentru salubrizarea menajeră  în municipiul Suceava. Astfel, asocierea Diasil-Ritmic trebuie să facă investiții în valoare de nouă milioane de euro.

Lungu a menționat că noul contract a fost redactat după model european, accentul fiind pus pe colectarea selectivă, câștigătorul având foarte multe obligații, printre care și instalarea unui număr de 200 de puncte de colectare îngropate sau semi îngropate, dintre care jumătate în primul an de contract.

„Începând de astăzi (miercuri – n.r.) avem un contract și mă bucur că după patru ani de zile, după bătăi prin CNSC, pe la instanțele de judecată, am ajuns în sfârșit la acest contract și mă bucur că avem un operator titular. E un contract destul de dur pentru cei care au câștigat. E vorba totuși de 12 ani.”, a spus primarul Ion Lungu.

De asemenea, primarul Sucevei a arătat că timp de 60 de zile operatorul are termen de mobilizare, să aducă utilaje și muncitori.

„Eu i-am rugat ca această perioadă de mobilizare să dureze cât mai puțin în așa fel încât să aducem orașul la o stare de curățenie acceptabilă și am toată convingerea că firma Diasil poate să facă acest lucru în asociere cu Ritmic pentru că a mai dovedit acest lucru în Suceava. În urmă cu vreo doi ani de zile orașul era destul de curat”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că Primăria are datorii la Diasil de circa un milion de euro, iar la Florconstruct de aproximativ 500.000 de euro pentru serviciile prestate pe perioada contractului de forță majoră.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de