Actorii Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava vor susține șase spectacole la Chișinău, Iași, București și Sfântu Gheorghe


Intră acum și în grupul de

Luna octombrie 2018 este plină de evenimente la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Potrivit reprezentanților teatrului, pe scena suceveană se va juca o nouă premieră, vor fi spectacole proprii și invitate pentru multiple categorii de public, dezbateri și concerte.

Totodată, în luna octombrie a acestui an, actorii Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava vor susține șase spectacole, în 4 turnee, la festivaluri internaționale de teatru, unul din ele în afara granițelor țării.

Astfel, primul turneu din octombrie va avea loc la Chișinău, în Republica Moldova, în perioada 3 – 6 octombrie.

Actorii suceveni vor participa la FESTIS, ed. a III-a – Festivalul Internațional de Teatru  „10×10=100 ani: De la național la universal”- proiect în cadrul programului CENTENAR inițiat de ICR Chișinău, organizat de Teatrul Național Satiricus I.L.Caragiale Chișinău.

Vor fi prezentate următoarele spectacole: pe 4 octombrie, la ora 19:30 – Proștii sub clar de lună, de Teodor Mazilu, regia Anca Bradu; pe 5 octombrie, la ora 17:30 – Kebab, de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan .

Un alt turneu va avea loc pe 7 octombrie, la Iași, unde actorii vor participa la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, ed. a XI-a, organizat de Teatrul Luceafărul Iași, cu următoarele spectacole: Pisici, un spetacol concert de Bobo Burlăcianu, de la ora 18:00/ 20:00, și Mimesis – performance în Palas Mall de la ora 19:00.

În perioada 15 -17 octombrie, actorii suceveni se vor afla în turneu la București, unde vor participa la FEST(in) pe Bulevard, festival internațional de teatru organizat de Primăria Capitalei și Teatrul Nottara.

Astfel, pe 16 octombrie, la ora 19:00, în Sala mare a Teatrului ODEON, va fi prezentată piesa 3 Surori, de A. Cehov, regia Catinca Drăgănescu, o producție Asociația Punctart și TMMVS.

De la București actorii vor pleca la Sfântu Gheorghe, unde pe 18 octombrie, de la ora 19:00, vor juca Sub Apă, de Ella Carmen Greenhill, regia Sebastian Marina, în cadrul Festivalului Naţional D-BUTAN-T, dedicat tinerilor scenografi.

O nouă premieră pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc pe 25 octombrie, de la ora 19.00, când se va juca spectacolul „Noapte bună, tăticule!” de Jean Poiret, regia Alexandru Grecu. (M.T.)


Intră acum și în grupul de