Fotbal, Liga a II-a : Ovidiu Murariu este noul antrenor al Cetății


Intră acum și în grupul de

Staff-ul tehnic al echipei locale va fi completat de secundul Ovdiu Ciobanu, preparatorul fizic Bogdan Grosu și un antrenor de portari.

După ce la finalul turului de campionat Marian Pană și-a reziliat contractul cu Cetatea Suceava, echipa locală ocupând ultimul loc în clasamentul Seriei I a eșalonului secund, conducerea clubului împreună cu primarul Ion Lungu au demarat discuțiile cu mai mulți tehnicieni suceveni pentru preluarea postului de antrenor principal.

Cum Silviu Stănescu a precizat că nu dorește să preia echipa iar Ion Radu era o soluție care ar fi reaprins un conflict mai vechi al tehnicianului cu galeria, conducătorii galben-albaștrilor au ales varianta Ovidiu Murariu. Fostul jucător al Bucovinei Suceava a fost instalat ieri în funcție, secundul acestuia fiind Ovidiu Ciobanu, un alt jucător emblematic al Sucevei. De pregătirea fizică a echipei se va ocupa Bogdan Grosu, actualul antrenorul al echipei Viitorul Liteni și fost secund al lui Murariu la Avântul Grămești și Juventus Fălticeni.

“Avem o bancă tehnică nouă alcătuită din Ovidiu Murariu-antrenor principal, Ovidiu Ciobanu-antrenor secund și Bogdan Grosu-preparator fizic. Mizez pe tinerețea și dorința lor de afirmare și sper ca împreună să reușim îndeplinirea obiectivului de evitare a retrogradării”, a declarat Dumitru Moldovan, la conferința de presă de ieri.  Totodată, președintele grupării din Areni a mai spus că echipa va avea și un antrenor cu portarii care va face săptămânal 2-3 antrenamente specifice.

Murariu e onorat să antreneze Cetatea

La rândul său, Oviidu Murariu s-a declarat onorat de noua sa postură. “Este o onoare pentru mine să antrenez echipa Cetatea. Vreau să mulțumesc conducerii clubului pentru șansa acordată. Împreună cu noii mei colegi sper să reușim să ducem la îndeplinire obiectivul propus. Vor fi 6 luni grele. Cursa contra cronometru a început încă de astăzi. Împreună cu tot colectivul de la acest club trebuie să depunem toate eforturile pentru a rămâne în cel de-al doilea eșalon fotbalistic al țării”, a declarat noul technician al echipei locale de fotbal. Acesta a mai spus că reunirea lotului va avea loc pe 12 ianuarie iar pentru moment principala sa prioritate este evaluarea jucătorilor Cetății.

Ciobanu e optimist

Secundul Ovidiu Ciobanu a ținut să reamintească de perioada în care a fost jucător la Suceava.

“Mereu am fost alături de echipa de fotbal a Sucevei și i-am ajutat atât pe antrenori cât și pe jucători atât cât am putut, fie că a fost vorba de prima echipă sau de a doua. Mulțumesc domnului președinte și domnului primar pentru acest rol și sper ca împreună cu fostul meu coleg să ne îndeplinim obiectivele.

Noi am mai trecut prin astfel de momente ca jucători și atunci am reușit să le depășim cu bine.

Sper să se întâmple la fel și acum, în postura de antrenori", a declarat noul antrenor secund al Cetății, Ovidiu Ciobanu, imediat după instalarea în funcție.
 


Intră acum și în grupul de