P.D.S.L.


Intră acum și în grupul de

Într-o traducere mai exactă acestea sunt inițialele partidului care guvernează actualmente Consiliul Județean Suceava. Adică Partidul Democrat, Social și un pic Liberal. De ce spun asta? Pentru că vineri am asistat la o ședință extraordinară a CJ Suceava, condusă de Gheorghe Flutur (mult mai slab decât atunci când era în campanie electorală, semn că negocieriele sunt mai dure decât lupta în teritoriu – n.n.) în care cele trei partide ce au consilieri, PNL, PSD și PD-L erau un tot unitar.

Cei 33 de aleși județeni prezenți la treabă au fost nu blânzi în exprimare, și nu mă așteptam la reacții negative din partea democrat-liberalilor suceveni la proiectele propuse de liderul PD-L, ci mai degrabă resemnați cu ideea că PD-L și PSD vor face viitoarea guvernare și că nu are rost să se mai agite foarte tare. De altfel, în CJ Suceava opoziția se cheamă astfel: Nichitean-Steiciuc-Cristache-Vranău și poartă sigla PNL. Asta dacă nu cumva lucrurile sunt foarte clare și pentru ei și au ințeles că rolul lor acolo e pur de decor, în realitate votul lor fiind unul mai mult consultativ.

  De la ședința de ieri a lipsit liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, omul cu care Flutur s-a războit în campanie. Mîrza a devenit între timp senator și nu a vrut să dea curs unei ședințe în care lucrurile urmau să curgă într-un singur sens, cel dictat de președintele Gheorghe Flutur. De altfel, mi-e și foarte greu să cred că îi voi vedea pe cei doi vreodată, umăr la umăr, într-o postură publică de genul ședințelor de CJ.

  Într-o altă ordine de idei, dacă PSD ajunge să bată palma, și nu obrazul, cu cei de la PD-L pentru guvernare e clar că la Suceava opoziția va trebuie reorganizată din temelii pentru că așa cum arată PNL în momentul de față e trist că nu vom avea nici o reacție contra la proiectele ce vor veni. Dar și mai trist e faptul că liderii marcanți ai PNL, cum ar fi Philip Rozopol, Valică Gorea, Tiberiu Prodan sau, mai nou, Alexandru Băișanu s-au retras „în munți” și așteaptă semnalul „jihadului politic” ce va urma. Și în condițiile astea, tare mi-e că doar mass-media mai rămâne să țină steagul sus și să mai țipe, timid în cea mai mare parte, la exagerările ce vor veni în materie de „răzbunări politice”.
                                           
                                                                                                                            Mihai Chira


Intră acum și în grupul de