CJ a aprobat avizul de urbanism pentru construcția campusului universitar din zona Moara


Intră acum și în grupul de

Avizul de urbanism pentru construcția celui de-al doilea campus al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost aprobat, vineri, cu unanimitate, în ședința de Consiliu Județean, după ce s-a propus ca în zona respectivă să fie realizat un plan urbanistic zonal care să fie în concordanță cu arhitectura noului campus.

Consilierul județean liberal, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat că proiectul de urbanism al noului campus al universității sucevene este „un model” în ceea ce privește întocmirea acestuia și a solicitat ca CJ Suceava să coordoneze un plan urbanistic zonal, astfel încât arhitectura acestui campus universitar să nu fie afectat de alte construcții care se vor ridica în zonă.

La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că este preocupat de o coerență urbanistică în respectiva zonă și că deja se lucrează la un astfel de plan.

Universitatea Suceava va avea un nou campus universitar pe o suprafață de 30 de hectare în extravilanul comunei Moara, limitrofă municipiului Suceava, potrivit unei legi inițiate de MEdCT. Conducerea universității sucevene a anunțat că după avizarea proiectului de urbanism și zonificare, se va începe proiectarea utilităților și se preconizează că în 2009 vor fi finalizate primele construcții.

Pentru finanțarea întregului proiect vor fi alocate fonduri guvernamentale, dar vor fi depuse și proiecte de finanțare din fondurile UE. În prima etapă, vor fi construite clădirile facultăților de Silvicultură și Educație Fizică și Sport, o sală polivalentă, două cămine pentru studenți, un restaurant, grădină botanică și un parc dendrologic.

 


Intră acum și în grupul de