Panică la miezul nopții în orașul Siret


Intră acum și în grupul de

Pompierii din orașul Siret au evacuat în miez de noapte, 9 adulți și 3 copii dintr-un bloc de garsoniere din localitate, aflați în pericol de a se intoxica cu fum și gaze toxice după ce o persoană mai mult decât inconștientă a aruncat un muc de țigară peste deșeurile depozitate în casa scării. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, alarma o fost dată duminică, la ora 01:37, iar două autospeciale ale Gărzii de Intervenție Siret și un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare s-au deplasat imediat spre blocul de garsoniere de pe str. Petru Mușat, din orașul Siret, unde era anunțat un incendiu și existența unui fum dens.

Când echipajele au ajuns la fața locului ardeau deșeuri din material lemnos și mase plastice depozitate pe casa scării, fără pericol de propagare la vecini. Incendiul a fost lichidat la ora 02.30, flăcările distrugând deșeuri de material lemnos, deșeuri menajere dar și un motoscuter marca Aprillia, ce-i aparține lui O. Sergiu. De asemenea, s-au degradat serios pereții de pe casa scării.  Rezultatul primelor cercetări efectuate de pompieri indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței unui fumător care probabil a aruncat un rest de țigară aprins printre obiecte depozitate în scara blocului.

Potrivit căpitanului Dan Baltaru, ofițer relații publice din cadrul ISU „Bucovina” Suceava, pompierii au salvat 9 persoane adulte și 3 copii care se aflau în garsoniere, existând posibilitatea ca aceștia să se intoxice cu fum și gaze toxice rezultate de la incendiu. În încercarea de a ieși cât mai repede din bloc, N. Adrian, în vârstă de 30 ani, din comuna Dornești, s-a lovit la piciorul stâng, fiind transportat la spital unde a rămas internat din cauza traumatismului. La unitatea medicală sireteană a ajuns și C. Catinca, în vârstă de 90 de ani, din oraș, intoxicată cu fum, și care, după primirea îngrijirilor medicale necesare a fost lăsată să se întoarcă acasă. În primă fază prejudiciul a fost estimat la 3.000 lei.         


Intră acum și în grupul de