Nechifor îi va ajuta pe șoferii suceveni nemulțumiți de taxa auto


Intră acum și în grupul de

   Deputatul de Fălticeni, Cătălin Nechifor a anunțat că va susține revendicările protestatarlor suceveni care sâmbătă au blocat centrul municipiului reședință de județ nefiind de acord cu triplarea taxei auto pentru mașinile second-hand. La finele săptămânii trecute peste 100 de șoferi au blocat traficul rutier în centrul Sucevei protestând astfel față de majorarea taxei auto. Interesant este faptul că o parte dintre cei care au protestat au fost prezenți cu mașinile ce urmează a fi înmatriculate.

Traficul rutier în centrul municipiului Suceava a fost afectat, timp de câteva ore bune deși organele de ordine au încecat să calmeze spiritele și să restabiliească normalitatea. Protestatarii, care s-au adunat în mod spontan, au strigat „Hoții!” și au solicitat anularea taxei de înmatriculare. O parte dintre participanți au venit cu mașinile de mâna a doua care urmează să fie înmatriculate și au plecat într-un marș de protest pe străzile municipiului, circulația rutieră fiind afectată serios de acest fapt. În zona în care s-a desfășurat mitingul de protest a ajuns și deputatul PSD Cătălin Nechifor, care a declarat că va susține revendicările protestatarilor, subliniind însă că nu este de acord cu organizarea de proteste neautorizate.

„Am sesizat de mai mult timp că taxa de înmatriculare pentru mașinile de mâna a doua  trebuie plătită doar pentru autovehiculele achiziționate după 15 decembrie și nu după ce acestea sunt verificate de RAR”, a spus Nechifor, care a subliniat că nu este de acord nici cu taxele foarte mari pentru mașinile de mâna a doua aduse din străinătate. 
 


Intră acum și în grupul de