Masa de Crăciun, mai modestă în acest an


Intră acum și în grupul de

Sărbătorile de iarnă din acest an nu vor mai fi la fel de bogate ca în anii trecuți, pentru o mare parte dintre suceveni. O masă modestă de Sărbători va costa o familie de patru persoane în jur de o mie de lei. Calculele arată că românii vor plăti cu aproximativ 25% mai mult pentru masa de Sărbători. Cum masa începe cu aperitiv, românii plătesc: 45 de lei pentru un kg de salam de Sibiu, 30 de lei pentru mușchi țigănesc sau 15 lei pe un kg de tobă de curcan. Un kg de cașcaval poate fi cumpărat cu aproximativ 20 de lei. Măslinele fac și ele parte din meniul de Sărbători, iar prețurile variază între 12 și 21 de lei pentru un kilogram.

Sărmăluțele sunt nelipsite de Sărbători la români, dar și acestea costă. Pentru o sută de bucăți, românii trebuie să scoată din buzunar cel puțin 60 de lei. Pentru tava cu fripturi, mai plătesc în jur de 30 de lei, iar pentru un kilogram de cotlet 24 de lei. Și cârnații de porc pot fi luați la 18 lei kilogramul, caltaboșul – 12 lei, toba – 10 lei iar pastrama – cca. 18 lei. O sticlă de vin costă 10 lei iar răcoritoarele la PET-uri de 2 litri, până la 5 lei.

Și cum, natural sau artificial, bradul de Crăciun nu trebuie să lipsească din casă, precizăm că prețul unui brad de import oscilează între 180 de lei și 280 lei. Pentru brazii artificiali se plătește între 50 și 70 de lei bucata.


Intră acum și în grupul de