Țigări de contrabandă ascunse într-un autoturism, descoperite de câinele polițist Nah, în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, cetățean ucrainean, a fost prins în Vama Siret cu țigări de contrabandă ascunse într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi dimineață s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean V. Y., în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism marca Ford, înmatriculat în Lituania.

„În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, cu ajutorul câinelui polițist Nah, specializat în descoperirea produselor din tutun, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 540 pachete cu țigări de proveniență ucraineană”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că țigările în valoare de 810 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Ford în valoare de aproximativ 11.250 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării deoarece avea confecționat un  spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

„Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani”, a mai arătat sursa citată.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de