Peste 600.000 de alegători suceveni sunt așteptați să participe la referendum. Prefectura Suceava: Toate activitățile privind organizarea și desfășurarea referendumului sunt în grafic


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a informat, joi, că toate activitățile privind  organizarea și desfășurarea referendumului pentru redefinirea familiei,  din zilele de 6 și 7 octombrie 2018, se desfășoară  conform graficului  stabilit. Astfel, au fost desemnați președinții biroului secțiilor de votare organizate în  județul Suceava, care   au fost instruiți în cele 4 sesiuni organizate la  Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc.

Au fost pregătite toate materialele electorale ce se distribuie  primarilor și președinților secțiilor de votare conform planificării, în cadrul sesiunilor de instruire fiind comunicată și modalitatea de predare a materialelor, după încheierea referendumului.

Totodată, Serviciul de Telecomunicații Speciale a repartizat telefoane mobile sau telefoane fixe cu antenă, după caz, în toate secțiile  de votare.

De asemenea, s-au depus eforturi ca în cele două zile de referendum,  pentru desfășurarea în siguranță a acestuia, toate   secțiile de votare să fie  asigurate cu  personal din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, inclusiv de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Aceștia au verificat deja toate secțiile de votare din județ și au constatat că, la această oră,  nu există spații în care  procesul electoral să nu se desfășoare în bune condiții.

În județul Suceava sunt înscriși pe listele electorale permanente 601.419 alegători și sunt   organizate 558 secții de votare, față de ultimul scrutin din 2016 fiind 3 secții de votare în plus.

Au fost repartizate secțiilor de votare din județul Suceava 660.372 buletine de vot, 610.104 timbre autocolante, 2.785 ștampile cu mențiunea “votat”.

La sediul Ministerului de Interne s-a desfășurat, joi,  ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției, sub conducerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

Activitatea s-a desfășurat în sistem de videoconferință, cu participarea prefecților, subprefecților și a membrilor Comisiei tehnice județene.

Ministrul a informat că, la nivel național, sunt organizate  18.662 secții de votare,  s-au tipărit aproximativ 21 milioane buletine de vot, s-au realizat 90.570 de ștampile cu mențiunea “votat” și peste 19,4 milioane de timbre autocolante,  necesare desfășurării referendumului. (N.B.)


Intră acum și în grupul de