Ambulatoriul Spitalului Județean Suceava, investiție de 8 milioane de euro, va fi realizat după modelul AKH Viena. Flutur a inaugurat lucrările împreună cu parlamentari austrieci


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inaugurat, joi, împreună cu un grup de parlamentari austrieci, începerea lucrărilor la Ambulatoriul Spitalului Județean Suceava, care va fi realizat după modelul AKH Viena.

La Suceava a venit și o delegație de parlamentari austrieci, condusă de Harald Proch, președintele comisiei româno-austriece din Parlamentul Austriac.

Președintele Gheorghe Flutur a spus că a dorit ca delegația austriacă să viziteze Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru a vedea povestea de succes a acestui spital care, în urmă cu zece ani a trecut de la administrația centrală la cea județeană.

El a arătat că peste 50 de milioane de euro au fost investiți în SJU Suceava în ultimii 10 ani.

Flutur a anunțat că autoritățile sucevene doresc parteneriate externe cu cei din Viena așa cum sunt cele cu spitale din Bavaria.

„Am vrut să arătăm dotările de cel mai înalt nivel și că oricând putem să facem parteneriate în siguranță”, a spus Flutur.

El a subliniat că acum s-au pus bazele unei noi construcții, o investiție de 8 milioane de euro, un ambulatoriu care va avea 25 de secții cu internare de zi pe modelul AKH Viena

Gheorghe Flutur a amintit că Suceava a fost prezentă anul trecut la Viena când a pus buchete de flori pe locurile parlamentarilor bucovineni care erau în urmă cu 100 de ani în acel parlament, dar că a fost prezentă în primăvară cu „Produs în Bucovina” la Viena unde s-a făcut reclamă gatronomiei, tradițiilor și turismului.

El a precizat că parlamentarii austrieci alături de Fundația „Mihai Eminescu” au susținut aceste demersuri. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de