Emil Boc, noul premier desemnat


Intră acum și în grupul de

Președintele Traian Băsescu a anunțat luni că a luat notă de depunerea mandatului de către Theodor Stolojan și că va anula decretul prin care acesta a fost desemnat premier, urmând ca în locul lui să fie numit Emil Boc. Șeful statului nu a dorit să explice motivele retragerii lui Theodor Stolojan, precizând că liderul PD-L este singurul care poate da explicații în acest sens. Băsescu a admis totuși că este "puțin trist" în urma deciziei lui Stolojan și a recunoscut că nu are un echivalent pentru el în PD-L din punctul de vedere al experienței și al credibilității.

Premierul desemnat Emil Boc a declarat că a acceptat propunerea președintelui Traian Băsescu de a fi desemnat premier și că se va prezenta cu noul Cabinet în Parlament, luni, 22 decembrie, respectând astfel calendarul inițial. Liderul PD-L a precizat că luni dimineață președintele Băsescu l-a informat că Theodor Stolojan a renunțat la mandate. "Mulțumesc șefului statului pentru încrederea acordată. Am acceptat propunerea făcuta de către președinte. Obiectivele mele rămân aceleași: un guvern stabil și performant, un guvern ce va fi instalat pe 22 decembrie. În zilele următoare vom finaliza programul de guvernare și ne vom prezenta în fața Parlamentului", a declarat Boc.

El a anunțat că va constituit un grup de consultanți de la BNR, specialiști în domeniul economico-financiar și reprezentanți ai societății civile care ar urma să ofere consultanța viitorului Executiv în problemele apărute ca urmare a crizei economico-financiare.

Emil Boc a refuzat să comenteze motivele care au stat la baza renunțării lui Stolojan, precizând că a fost informat în cursul dimineții de către șeful statului privind situația creată. "Am luat act de decizia domnului Stolojan. Dimineața am fost informați de faptul că domnia sa și-a depus mandatul. Am informat Biroul Permanent al PD-L precum și pe colegii de la PSD. Decizia este luată, mergem mai departe", a mai spus Boc, adăugând că Stolojan rămâne unul din specialiștii indispensabili partidului.

 


Intră acum și în grupul de