Rețelele aeriene din Dorna Candreni și Milișăuți, modernizate de E.ON Moldova


Intră acum și în grupul de

În acest an E.ON Moldova Distribuție a înlocuit aproximativ 43 km de cabluri subterane de medie tensiune, a informat luni, Departamentul de Comunicare și Relații Publice prin Sorin Munteanu, cu precizarea că cele mai importante lucrări au fost realizate în municipiile Suceava, Iași și Bacău. Aceste investiții s-au ridicat la 13 milioane de lei.

De asemenea, E.ON Moldova Distribuție a modernizat 44 km de rețele aeriene de medie și joasă tensiune, în special din mediul rural. Departamentul de Comunicare și Relații Publice menționează că printre zonele în care au fost executate lucrări se găsesc Dorna Candreni și Milișăuți din județul Suceava, Perieni și Sărăteni- Vaslui, Rădăuți Prut și Cristești- Botoșani, Mărgineni și Călugăreni- Bacău, Cristești și Sticlărie- Iași.

Pentru realizarea acestor investiții din visteria companiei au fost scoase cca. 7,3 milioane de lei. Alte 4,1 milioane de lei au fost folosite pentru automatizarea sistemului de distribuție prin montarea de separatoare și reclosere telecomandate, precum și pentru sistemul de telemăsură al contoarelor.

O investiție de 3,9 milioane de lei a vizat doar județul Suceava, unde a fost modernizat centrul de instruire al personalului.  Valoarea totală a investițiilor realizate de E.ON Moldova Distribuție în modernizarea și dezvoltarea rețelelor de distribuție a energiei electrice în acest an a fost de aproximativ 100 milioane de lei. 
 


Intră acum și în grupul de