PNL Suceava pune cireașa pe coliva alianței PSD-PDL


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a apreciat, luni, după ce Theodor Stolojan a renunțat la constituirea guvernului, că noua „coaliție stabilă PSD-PD” are probleme reale la contactul cu realitatea și că Traian Băsescu nu a avut nevoie să mai plângă la schimbarea candidatului de premier având „în mână” baronii PSD.
„După o săptămână în care echipele de negociere ale PSD și PD au dat naștere doar la trei foi cu 25 de generalități, încropind un pact al lipsei de transparență, politica de tip <<Dragă Stolo>> dă roade”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, Iulian Angheluș, care a adăugat că acum cei din coaliția PDL-PSD promit că în doar două zile vor veni cu un program coerent de ieșire din criză.

 „Am atras atenția față de lipsa de viziune, de viitor și de respect al acestei construcții politice față de electoratul din România. PSD și PD s-au unit în interesul lor de a ajunge la resursele bugetare ale țării, fiind cunoscută clientela politică PSD și PD gen “regii asfaltului”, baronii locali sau rechinii imobiliari”, a mai spus Angheluș.

El a arătat că Stolojan, „un politician reșapat”, a dat imaginea stabilității alianței, dar că a înțeles, în ultimul ceas, că este doar un instrument, folosit de ani buni de zile în slujba interesului exclusiv al lui Traian Băsescu.  „Băsescu, azi, nici nu a mai trebuit să facă efortul să plângă pentru că îi are în mână pe baronii PSD și se simte puternic”, a mai spus Angheluș.

Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava a subliniat că la semnarea „Protocolului Tăcerii” s-au grăbit la fotografii inclusiv lideri ca Gheorghe Flutur, care de-a lungul anilor s-a remarcat prin violența limbajului anti-PSD.  „Aceasta este noua clasă politică atât de dorită de Băsescu. Un grup de actori ratați care să facă sluj la fiecare cubuleț de zahăr”, a mai spus Iulian Angheluș.

Totodată, el a reamintit că zilele trecute Traian Băsescu declara că nu va fi nici un ministru numit dintre aleșii locali, primari sau președinți de consilii județene, dar că îl numește pe „primarul minune”, Emil Boc, prim-ministru.

 


Intră acum și în grupul de