Bucurie în familia suceveanului ce a scăpat de la înec un italian


Intră acum și în grupul de

Săptămâna trecută Tibrul a inundat capitala Italiei. Joi dimineață, o femeie a rămas blocată și a murit în propria mașina, în timp ce traversa un pasaj subteran în orașul Monterotondo, lângă Roma. Același sfârșit îl putea avea și Romano Santilli, pensionar de 76 de ani, blocat sub apa, într-un alt pasaj subteran din zona EUR – sudul Romei, dar care a fost salvat în ultimul moment de un sucevean.

„Mă înecam, îngerul care m-a salvat e un român”, a declarat bătrânul. „Îngerul” este Mihai Ceghe, 37 de ani, patron al unei mici firme de construcții in capitala Italiei, țară în care stă de 11 ani. Este originar din comuna suceveană Baia și locuiește cu soția și cei doi copii în Roma.

Luni, într-o căsuță modestă din comuna Baia, județul Suceava, bucuria unui gest eroic era trăită și de mama suceveanului care s-a aruncat în apele învolburate pentru a salva un italian. Bătrâna a aflat de gestul băiatului de la nora ei. Mândră de gestul fiului, femeia nu are decât cuvinte de laudă pentru Nelu, așa cum i se spune lui Mihai Ceghe printre membrii familiei.
 
Bătrâna spune că îl vede doar când acesta vine în fugă pentru câteva zile  ca să o viziteze. Ultima dată a făcut-o în luna august, anul acesta.
„M-a sunat nora și mi-a spus, vezi că Nelu a scos un om de la înec și poate găsești pe cineva să-ți ia un ziar, ca ea știe că eu nu pot să mă mișc” povestește Floarea Ceghe.
De mic se pare că Mihai Ceghe a fost un om care mai degrabă sărea în ajutorul altcuiva decât să se gândească la propria persoană. „Așa a făcut el permanent!” spune mama suceveanului. Aceasta afirmă că în urmă cu câțiva ani, el a salvat altă persoană din ghearele morții: „Da, el a mai salvat pe cineva la Sibiu, pe o apă pe acolo, tot de la înec”.
De isprava lui s-a auzit și în comună, sătenii necontenind cu laudele la adresa bărbatului.
 
Acum Mihai este așteptat cu nerăbdare să se întoarcă în sat, lumea dorind să-l felicite și mai ales să le povestească tuturor cum a fost.

 


Intră acum și în grupul de