Ion Lungu: „Creșterea taxelor și impozitelor locale a contat și sunt cât de cât mulțumit de încasări. Banii de la Guvern tot întârzie și situația e delicată”


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, sustine o conferinta de presa:

„Am semnat cu Test Prima contractul pentru introducerea de gaz metan in Burdujeni sat.

Vrem sa dam ordinul de incepere a lucrarilor cat mai repede. Avem mare parte finantare asigurata dintr-un credit care va intra in functiune de anul viitor si cred ca sunt indeplinite conditiile ca sa terminam cat mai repede.

Pe 15 octombrie va fi sedinta extraordinara de CL in care am introdus proiectul de HCL de marire a pretului la gigacalorie.

Pretul va fi de 448 lei /gcal, populatia va plati 240 de lei.

Majoarea va intra in vigoare cu data de 9 noiembrie cand expira contractul incheiat acum 5 ani.

Voi propune luarea unui credit de 10 milioane de lei, pe 5 ani, prin trezorerie si vreau sa cred ca in sedinta va fi aprobat si acest credit.

Primaria a pierdut in acest an 7 milioane de euro ca urmare a reducerii impozitului pe venit de la 16 la 10 %.

Executia bugetara la zi e identica cu cea de anul trecut. Am incasat 6,1 milioane lei. Per cumulat stam mai bine ca anul trecut in sensul ca multi agenti au platit in avans ca sa benefiieze de bonusare.

Cresterea taxelor si impozitelor locale a contat si sunt cat de cat multumit de incasari. Banii de la Guvern tot intarzie si situatia e delicata.

La licitatia pentru cresterea eficientei energetice a Primariei Suceava nu s-a prezentat nimeni. O vom relua dupa 31 octombrie. E lucrare pe fonduri europene.

Avem o problema reala cu forta de munca. Am discutat cu oameni de afaceri importanti din municipiu care vor sa se asocieze pentru implementarea de invatamant dual la Suceava. Sunt mari investitori care ajung sa nu aiba cum cheltui banii.

Vom intra in CL pentru a rezerva o suma de bani pentru a intra in posesia padurilor din parc din municipiu, sa putem demara de urgenta studiile de fezabilitate pentru amenajarea padurilor parc.”


Intră acum și în grupul de