Transportul județean public de persoane va fi monitorizat GPS. Seredenciuc: Se va verifica respectarea traseului și orarului. Vom evita tranzitarea municipiului Suceava de curse județene


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat, vineri, pentru News Bucovina, că transportul județean public de persoane va fi monitorizat GPS pentru că principalele reclamații ale călătorilor vizează neefectuarea traseelor complete și că se piratează și transportul public local din municipiul Suceava.

Seredenciuc a explicat că în județul Suceava sunt, în prezent, în baza unei hotărâri de Consiliu Județean din 2013, un număr de 170 de trasee de transport public județean, iar actualul program de transport județean expiră în iunie 2019.

El a spus că va trebui aprobat până atunci un nou program județean de transport și că în acest sens a fost scos la licitație efectuarea unui studiu de trafic care să stabilească necesarul de trasee și de curse.

Ulterior, operatorii urmează să participe la o licitație organizată de autoritatea națională de reglementare și atestați de Autoritatea Rutieră Română.

„Consiliul Județean, deși aprobă programul de transport, are atribuții limitate”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a arătat că angajați ai CJ Suceava împreună cu reprezentanți ai Poliției ori ai ITRSC au inițiat acțiuni de verificare și control în trafic ale acestor transportatori și că urmează să inițieze o nouă acțiune de acest fel în perioada 15-31 octombrie.

Seredenciuc a spus că pentru următorul program județean de transport, CJ Suceava își propune să aibă o posibilitate de verificare mult mai aplicată și că va propune ca în caietul de sarcini să fie prevăzută dotarea cu GPS a autovehiculelor și realizarea unui dispecerat de monitorizare pentru ca aceste să fie identificate în traseu.

El a arătat că principala reclamație din partea călătorilor este că nu se efectuează traseele complete, iar în municipiul Suceava se piratează transportul public local pentru că operatorii parcurg, în special, traseele din municipiu.

Seredenciuc a menționat că prin acest sistem se va verifica și respectarea traseului, dar și a orarului.

Mai mult, vicepreșdintele CJ Suceava a spus că în noul program de transport se va evita cât mai mult tranzitarea municipiului Suceava cu curse județene și că vor fi acceptate doar cele care au Suceava ca destinație finală.

Noul program de transport urmează să intre în vigoare de la mijlocul anului viitor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de