Popovici(Pro România): Ce a rămas din proiectele promise de primarul Ion Lungu: S-au triplat salariile în Primărie, s-au majorat taxele locale, s-a mărit prețul călătoriei TPL, s-a mărit taxa de salubritate și se mărește gigacaloria. Proiectele prezentate în campanie au rămas doar pe planșe


Intră acum și în grupul de

Corneliu Popovici, vicepreședinte al organizației județene Suceava a Pro România, a apreciat, vineri, într-o conferință de presă că primarul Ion Lungu trebuie să înțeleagă că trebuie să-și pregătească retragerea din funcție pentru că sucevenii au nevoie de un alt tip de primar.

Popovici a spus că în urma promisiunilor electorale ale primarului nu s-a realizat mai nimic.

El a arătat însă că s-au dublat sau chiar triplat salariile în Primărie, care are un personal stufos, s-au mărit taxele și impozitele, s-a mărit prețul călătoriei TPL, s-a mărit taxa de salubrizare și, mai nou, se pregătește majorarea prețului gigacaloriei.

„Se promitea rută ocolitoare spre Botoșani, deblocarea traficului în municipiu, pod peste râul Suceava, stadion, nocturnă, casa de cultură, sală polivalentă. Toate astea au rămas la stadiul de planșe A4 prezentate în fața camerelor de luat vederi”, a spus Popovici.

Liderul sucevean al Pro România a adăugat că este surprins de modul în care primarul a găsit modalitatea de rezolvare a prețului gigacaloriei, un credit de 10 milioane de lei.

„Păi nu vă supărați, creditul îl plătește primarul din buzunarul lui? Nu tot din banii pe care îi plătesc locuitorii municipiului Suceava se va plăti acest credit? Pe deasupra se va plăti și dobândă”, a spus Popovici.

El a amintit că în urmă cu patru-cinci ani soluția termoficării la Suceava era prezentată ca o soluție fenomenală, Suceava fiind orașul cu prețul cel mai mic la gigacalorie, iar astăzi „luăm dintr-un buzunar și punem în altul”.

El a apreciat că Ion Lungu nu mai are credibilitate în fața locuitorilor municipiului Suceava, fapt dovedit de rata mică de participare a sucevenilor la referendum în condițiile în care Ion Lungu a îndemnat cetățenii să vină alături de el.

„Cred că este timpul ca după patru mandate să-și pregătească retragerea, iar în 2020 sucevenii să se gândească la un alt profil de primar, cu deschidere europeană, cu viziune”, a spus Corneliu Popovici.

El a amintit că în 2017, Ion Lungu acuza că sunt persoane rău-voitoare care bat la temelia proiectelor sale, dar că, din păcate, astăzi, nu mai bate nimeni la temelia proiectelor și că nu mai este nici cine să sape șanțuri pentru canalizarea din municipiu.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de