Workshop-ul „Soluții profesionale pentru finisajul și protecția lemnului la exterior”, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava s-a desfășurat, joi și vineri, pe 11 și 12 octombrie a.c., workshop-ul „Soluții profesionale pentru finisajul și protecția lemnului la exterior”, activitate la care au participat reprezentanți ai firmelor din industria lemnului.

Președintele Clusterului Lemnului Bucovina, Ovidiu Ilisei, a precizat pentru NewsBucovina că scopul workshop-ului a fost acela de a aduce un plus de tehnică și de cunoștințe pentru producătorii din industria lemnului, dar în același timp și de a promova parteneriatul cu Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava în vederea atragerii tinerilor către meserii din zona prelucrării lemnului.

„Am fost prezenți alături de mai mulți producători, dar scopul nostru nu a fost de a promova anumite produse, ci de a promova anumite meserii și de a susține prin aceasta producătorii pe care îi reprezentăm”, a spus președintele Clusterului Lemnului Bucovina, Ovidiu Ilisei.

Acesta a mai arătat că la activitate au participat circa 40 de firme, ce au fost reprezentate de persoane din management, dar și de persoane care practică meseria de pulverizator/vopsitor în cadrul societăților respective.

„A fost un workshop activ în care, pe de o parte, s-a trecut la aplicarea pe lemne a produselor de vopsit și lăcuit, iar pe de altă parte, într-o sală alăturată, am făcut și prezentările teoretice ale fazelor de lucru”, a precizat Ovidiu Ilisei.

Totodată, președintele Clusterului Lemnului Bucovina a menționat că și elevi de la profilul „Tâmplar universal”, de la clasele de școală profesională, au participat activ, fiind încurajați să ia parte la activitățile practice.

Ovidiu Ilisei a mai spus că în baza parteneriatului cu Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava își propune să organizeze, anul viitor, în luna februarie, un nou workshop pentru mobilierul de interior.

Clusterul Lemnului Bucovina este o asociație care reprezintă producătorii din industria lemnului, de la producători de cherestea până la producători de mobilier, a mai arătat Ovidiu Ilisei.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de