Primarul Ion Lungu a identificat, la Oradea, soluții pentru problema cablurilor din Suceava, amenajarea unei zone de agrement pe malul râului Suceava și fluidizarea traficului rutier


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat vineri, că a avut, la Oradea, în marja ședinței Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, o întâlnire cu primarul Ilie Bolojan, cu care a discutat despre soluționarea mai multor probleme comune.

Astfel, el a spus că a avut discuții punctuale cu primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, referitoare la canalizația cablurilor, un proiect pe care municipalitatea suceveană vrea să îl lanseze în următoarea perioară, despre  fluidizarea traficului rutier, dar și despre proiectul privind consolidarea malurilor răului Criș și realizarea zonelor de recreere, un proiect similar urmând să fie propus pentru a fi realizat în zona râului Suceava.

„Municipiul Oradea este un exemplu de bune practici la nivelul orașelor din România”, a spus primarul.

În ceea ce privește ședința Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, care a avut loc la Oradea el a spus că s-au purtat discuții privind Codul Administrativ, repartizarea cotelor din impozitul pe venit pentru anul 2019, primarii de municipiii susținând o cotă de 66% pentru primării, 22% la consiliile județene și 12% într-un cont distinct la finanțe.

Totodată, s-a discutat și despre modul de gestionare a deșeurilor.

El a solicitat sprijinul AMR în problema urgentării emiterii normelor metodologice de către Ministerul Mediului, pentru transferul pădurilor parc către autoritățile locale.

Ion Lungu a propus conducerii AMR ca în perioada viitoare, o ședință a Comitetului Director să se desfășoare și la Suceava.(T.B.)


Intră acum și în grupul de