Cușnir: Ion Lungu a început montarea instalațiilor de Crăciun cu trei luni înainte. Cadourile pentru suceveni au fost scumpiri și creșteri de taxe și tarife, dar orașul este plin de gunoaie, autobuzele TPL sunt jalnice, iar furnizorul de energie termică este în pragul falimentului


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a declarat, vineri, că primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut mai multe ocazii să se facă de râs și că nu a ratat nici una, ultima fiind montarea cu trei luni înainte a instalațiilor de Crăciun.

„De frică să nu îl ia Crăciunul prin surprindere a început montarea plasei de Crăciun din centrul Sucevei, încă din data de 10 octombrie. E drept că sucevenii au „luat plasă” cu Ion Lungu de 4 ori, dar să începi montarea plasei de Crăciun cu aproape 3 luni înainte, înseamnă că Ion Lungu chiar nu mai are nimic serios de arătat și încearcă să ne distragă atenția, din nou, cu beculețe colorate”, a apreciat Cușnir într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, Ion Lungu ar fi auzit că în perioada de decadență a Imperiului Roman, împărații le ofereau maselor lucruri neînsemnate pentru a le distrage atenția de la lucrurile reale, dar că el nu este în stare nici măcar să le ofere sucevenilor „circ și pâine” și le oferă doar circ fără pâine, paranghelii ieftine și beculețe colorate.

„Având în vedere cadourile oferite Sucevenilor în anul 2018 de către Ion Lungu, Lucian Harșovschi și PNL, este explicabilă graba acestora de a aniticipa Crăciunul:

–    Cu 80% a crescut taxa de salubritate, de la 5 la 9 lei/persoană/lună

–    Cu 25% a crescut prețul biletului la transportul public local, de la 2 la 2.50 lei/călătorie

–    Cu peste 20% au crescut taxele și impozitele locale

–    Cu 27% va crește prețul energiei termice, de la 352 la 448 lei/Gigacalorie

Toate aceste cadouri oferite de către Ion Lungu sucevenilor, materializate în scumpiri și creșteri de taxe și tarife s-au făcut în condițiile în care calitatea serviciilor prestate nu s-a îmbunătățit de loc.Dimpotrivă, orașul este plin de gunoaie, autobuzele TPL sunt jalnice, furnizorul de energie termică este în pragul falimentului, Suceava devine un oraș nefrecventabil”, arată Dan Ioan Cușnir.

Liderul social-democrat sucevean crede că toate aceste au fost posibile deoarece Suceava este condusă de 14 ani de niște incompetenți, iar incompetența în administrație duce întotdeauna la impotența administrativă.

„Conducerea Primăriei  Sucevei este impotenta din punct de vedere administrativ.  Din același motiv  Departamentele din cadrul primăriei au devenit nefuncționale. Suceava are nevoie de Ordine și Progres. Suceava trebuie să fie condusă de către o echipa care înțelege ce înseamnă să faci „Totul pentru Suceava!””, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de