Fotbal : Ford rămâne în circuitul Campionatului Mondial


Intră acum și în grupul de

Constructorul Ford a dat asigurări că va participa și în 2009 în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Anunțul făcut miercuri și vine după retragerea a două din participantele emblematice ale acestei competiții, Subaru și Suzuki.
Compania americană se va bate probabil la titlu în noul an cu echipa franceză de la Citroen. Asta în condițiile în care japonezii de la Suzuki și Subaru au recunoscut luni și marți, că nu mai fac față cerințelor din WRC cu destulă eficiență.
Oficiali din cadrul Ford au declarat următoarele: “Suntem, bineînțeles, dezamăgiți să aflăm că ambii constructori japonezi s-au retras. Dar noi vom continua să ne luptăm pentru a câștiga atât la constructori, cât și la piloți. Participarea în WRC aduce multe beneficii de imagine și vânzări pentru Ford și în special pentru Ford Focus.” Câștigărori ai competiției în 2006 și 2007, Ford va lupta în 2009 cu aceiași piloți, finlandezii Mikko Hirvonen și Jari-Matti Latvala, care vor conduce un Ford Focus RS WRC.
Decizia de a rămâne în competiție poate fi considerată una curajoasă, în condițiile în care firma producătoare de mașini se confruntă cu dificultăți datorate crizei economice și, depinzând de ajutorul pe care statul american îl va da concernului care o patronează, poate avea probleme.
Ford îl va înfrunta din nou în 2009 pe cvintuplul campion mondial de la Citroen, Sebastian Loeb, dar va scăpa de australianul Chris Atkinson și Peter Solberg, rămași fără echipă după retragerea Subaru.
 
 


Intră acum și în grupul de