Fotbal : Gigi Becali: “Mă retrag din viața publică și le cer scuze celor pe care i-am supărat”


Intră acum și în grupul de

Becali nu se dezminte și oferă surpriză după surpriză. Dacă luni a decis, spre surprinderea tuturor, că Lăcătuș va fi din nou antrenorul Stelei, mai nou el a declarat nici mai mult, nici mai puțin, decât faptul că se retrage din viața publică. Patronul și omul politic pare decis să rărească aparițiile la televiziuni până la chiar 3-4 luni. Planurile lui Becali par bine puse la punct, el știind deja că, în scurt timp, se va implica în domenii noi.

“Mă retrag din viața publică, dar mai am niște proiecte. Voi face o bancă, deci voi fi bancher, voi face o televiziune, mă voi ocupa în continuare de Steaua, iar hobbyul meu va fi oieritul. Voi fi bancher, patron de presă, patron de fotbal și oier”. Dacă oieritul este o veche cunoștință a omului de afaceri, implicarea în domeniile bancar și media reprezintă un eveniment neașteptat.

Apropierea sărbătorilor de iarnă l-a determinat pe Becali să-și “încălzească” mult discursul și față de adversarii săi tradiționali sau ocazionali. El a ținut să dea un semn de conciliere, cerându-și scuze oamenilor de fotbal cu care a întrat în conflicte și pe care i-a jignit. Deși a ținut să menționeze că nu îi este frică de cei cu care a avut probleme, el i-a cerut scuze chiar și lui Hagi deoarece, spune el, creștinește e să îți recunoști greșelile, iar datoria fiecărui creștin e ca de sărbători să aibă sufletul curat. El a adăugat: “Simt că nu pot să trăiesc creștinește dacă sunt în viața publică”.

În spiritul noii direcții pe care a declarat că vrea s-o urmeze, Becali i-a cerut scuze și lui Dorinel Munteanu, în stilul propriu: “Iertarea pe care mi-o cer față de Dorinel sunt cei 130.000 de euro prin care mă achit de toate clauzele și toate datoriile. Dacă e nevoie să-mi cer iertare, o voi face dacă l-am supărat cu ceva”.

Revenirea lui Lăcătuș la Steaua pare să-i trezească lui Gigi Becali un optimism foarte viu, alimentat și de reacția jucătorilor la plecarea acestuia, moment marcat în vestiar de regretele jucătorilor. Încrederea pe care latifundiarul din Pipera i-o acordă lui Lăcătuș se concretizează și prin intenția sa de a nu semna niciun contrat, dovadă de prietenie, spune Becali. Postul i se potrivește cel mai bine lui Lăcătuș conform lui Becali, datorită relației bune pe care o are acesta atât cu jucătorii, cât și cu fanii echipei din Ghencea.

 


Intră acum și în grupul de