Acasă Actualitate Numeroși pomicultori sunt prezenți la Târgul Mărului din Fălticeni. „Ajută Fălticeniul, cumpără...

Numeroși pomicultori sunt prezenți la Târgul Mărului din Fălticeni. „Ajută Fălticeniul, cumpără produse locale!” este îndemnul producătorilor din zonă


Intră acum și în grupul de

Numeroși promicultori sunt prezenți la Târgul Mărului din Fălticeni care s-a deschis sâmbătă dimineața, iar prin mai multe mesaje aceștia îndeamnă la achiziționarea produselor locale pentru sprijinirea zonei.

Majoritatea pomicultorilor prezenți aveau o gamă diversă de soiuri de mere, toate fiind vândute la prețul de 2 lei/kg. în cazul achiziției de cantități mici, dar se negociază prețul pentru cantități mari.

În târg, pe lângă producătorii de mere, care sunt majoritari, sunt expuse și preparate din carne, preparate din lapte, dar sunt și produse de patiserie sau de brutărie.

Totodată, sunt prezenți și apicultori care vând diverse tipuri de miere, dar sunt și producători de gemuri, zacuscă sau murături.

Într-o altă secțiune a târgului sunt de vânzare puieți de pomi fructiferi și se fac și demonstrații cu mașini necesare în pomicultură.

Totodată, în cadrul târgului sunt prezentate spre vânzare și produse ale meșteșugarilor.


De menționat este că în acest an, Stațiunea de Cercetări Pomicole Fălticeni, acum Centrul de Dezvoltare „Gheorghe Lazăr” expune mai multe tipuri de mere din producția proprie, dar sub sigla Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Iași, după ce la începutul acestui an aceasta a fuzionat cu stațiunea ieșeană.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version