PNL: „PD-L își dorea basca lui Iliescu, iar acum o are”


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava apreciază că modul în care alianța PDL-PSD împarte funcțiile administrative în stat, până la nivelul prefecturilor și serviciilor deconcentrate „taie pârghiile transparenței actului decizional” și seamănă cu „împărțirea cartierelor între găști”.

Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, Iulian Angheluș, este de părere că PD-L și PSD își împart funcțiile la fel cum se face „împărțirea cartierelor între găști”. El a avertizat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că stabilirea prefecților apolitici din rândul membrilor PSD sau PD-L, care să aibă aceeași culoare politică cu cea a președintelui de Consiliu Județean arată că se dorește ca eventualele încălcări ale legislației să fie trecute sub tăcere. „Este foarte clar că prefecții, garantul aplicării legii într-un județ, se vor duce la partid să ceară voie dacă să deschidă gura dacă vor constata că unele decizii ale Consiliului Județean sunt împotriva legii”, a declarat Angheluș.
 
 La rândul său, vicepreședintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a ținut să sublinieze că și decizia ca împărțirea ministerelor pe partide, ce include ca și secretarii de stat să fie din același partid, creează cadrul pentru încălcarea legii. El a arătat că, în coaliții, în mod normal, se numesc membri din partide diferite în același minister pentru a exista un control asupra celuilalt.

„Acum, prin numirea membrilor din conducerea ministerelor de aceeași culoare politică se taie pârghiile pătrunderii la informații privind gestionarea banului public, iar transparența actului decizional dispare”, a spus Steiciuc. El a evidențiat că, de fapt, PD-L nu se deosebește cu nimic de PSD și că doar a vrut să fie în locul PSD fără să facă nici o modificare. „PD-L a acuzat că PNL și-a pus basca lui Iliescu. De fapt ei își doreau basca lui Iliescu, iar acum o au”, a conchis Steiciuc.


Intră acum și în grupul de