Fotbal, Cupa UEFA : Grupa E : Milan termină pe locul doi


Intră acum și în grupul de

Formația Portsmouth și-a încheiat aventura europeană cu o primă victorie în faza grupelor, scor 3-0, în fața ultimei clasate, Heerenveen. Cu doar un punct obținut în primele trei partide din grupa E, echipa britanică nu avea nicio șansă de a mai obține calificarea în șaisprezecimile competiției, dar în aceeași situație se afla și adversara olandeză, care a încheiat grupa cu 0 puncte.

Astfel, meciul de pe “Fratton Park” a fost unul deschis, dar la discreția gazdelor, care la pauză conduceau cu 2-0 grație unei „duble” reușite de fostul atacant de la Liverpool, uriașul Peter Crouch. Heerenveen s-a apărat mai bine în a doua repriză, însă nu a reușit să pună în pericol poarta gazdelor. Mai mult, în minutul 90 a încasat și golul trei, de le Hermann Hreidarsson, un gol de moral pentru formația condusă de Tony Adams.
Într-o altă partidă a grupei, AC Milan și Wfl Wolfsburg s-au înfruntat într-un meci direct pentru prima poziție în grupă. Deși au jucat pe San Siro, nemții au ieșit în câștig, remizând, scor 2-2, rezultat ce a trimis AC Milan pe locul doi în clasament și care va aduce echipei italiene un adversar din Liga Campionilor în 16-imile competiției.

Ambrosini a deschis scorul pentru Milan, în minutul 15, dar Zaccardo a egalat la zece minute după pauză. Pato a restabilit avantajul imediat, însă AC Milan avea să mai fie egalată o dată, după reușita lui Saglik, care a păstrat nemților primul loc în grupă.
Locul trei și calificarea în primăvara europeană i-a revenit formației portugheze Braga, care a stat în această etapă.
 
Clasament
1        Wolfsburg     10p
2        AC Milan        8p
3        Braga           6p
4        Portsmouth    4p
5        Heerenveen   0p
 
 


Intră acum și în grupul de